Beneficiile aloe vera sunt dovedite. Profita de toate!

1 beneficiile aloe vera png png

Pare incredibil, dar aceasta planta poate vindeca aproape toate afectiunile pielii, de la eczeme severe si imbatranire prematura pana la inflamatii puternice si arsuri. Profita de beneficiile aloe vera, in special in rutina de infrumusetare, deoarece contine numerosi compusi necesari unei rutine de infrumusetare anti-imbatranire.

Se mai numeste „planta miraculoasa“ sau „medicament natural“, aloe vera fiind folosita in scop terapeutic de peste 4.000 de ani. Cercetarile arata ca beneficiile aloe vera erau cunoscute de egipteni, greci, chinezi si indieni, si ca acestia o utilizau pentru a vindeca anumite boli, dar si pentru infrumusetarea trupului.

Chinezii cred despre aceasta planta ca este un remediu al armoniei, rusii sustin ca aloe reprezinta elixirul care iti prelungeste tineretea, iar vechii egipteni se refereau la ea ca fiind planta nemuririi. Mai mult, Cleopatra si Nefertiti foloseau sucul verde in ritualurile lor de infrumusetare.

De-a lungul timpului, oamenii de stiinta au studiat proprietatile acestei plante si au descoperit ca aloe vera este un adevarat cocktail de hormoni vegetali si vitamine. Incepe cat mai devreme sa tii o cura de detoxifiere cu aloe vera si te vei simti mai bine, iar corpul tau va radia de sanatate.

Beneficiile aloe vera se datoreaza continului pretios de  substante active

Nu degeaba multe femei din India apeleaza la aloe vera pentru a-si mentine frumusetea si tineretea! Cu proprietati intense de energizare si tonifiere a tesuturilor, aloe vera s-a facut remarcata de cercetatorii stiintifici, care au inclus-o in numeroase studii ample.

Ce au descoperit, nu mai mira pe nimeni: planta contine peste 200 de substante active, printre care aminoacizi, vitamine, minerale esentiale corpului, saruri minerale, fitosteroli. Toate lupta cu inflamatiile, stimuleaza cresterea celulara, hidrateaza si cicatrizeaza rapid.

Remediile din aloe vera intaresc sistemul imunitar

Printre substantele pretioase din componenta plantei se numara si glucomannanul, o fibra solubila, cu efecte antivirale, imunostimulatoare si de refacere a maduvei osoase. Aceste proprietati au fost scoase la iveala de medicul specialist J.C. Pitman, in anul 1992, cand a aratat ca acesta fibra stimuleaza anumite leucocite sa distruga bacteriile si reziduurile.

Detoxifica si purifica intregul organism

Doctorul nutritionist Gillian McKeith a dedicat in cartea sa intitulata „Hrana vie pentru sanatate“ nu mai putin de un capitol studiilor asupra plantei aloe vera. Concluziile sunt simple: aceasta contribuie foarte mult la eliminarea si reglarea nivelului de toxine microbiene si a toxicitatii intestinale.

„Acest aliment viu“, cum o numeste specialistul, detoxifica intestinul si ajuta organismul sa-si produca singur sursele de bacterii benefice. Mai mult, tratamentele cu aloe vera au efecte pozitive si asupra ficatului, digestiei, a tesuturilor bolnave si a energiei scazute in corp.

Asa o poti utiliza

Indiferent de forma de administrare, de exemplu, gel, capsule, suc, pudra, tincturi si ca atare, adica sucul stors din frunza (se aplica local pe rani, taieturi si arsuri), aloe vera are efecte miraculoase pentru sanatate.

Atentie!

Preparatele cu aloe sunt contraindicate femeilor gravide. Cel mai bine, ca sa stii exact dozele care ti se potrivesc in functie de afectiunile pe care le ai, consulta medicul. El va sti sa-ti spuna daca sa iei gel, comprimate sau tinctura de aloe vera, in ce cantitate si pe ce perioada, ca sa aiba efectul scontat.