Alergia la polen - tratamente naturiste care dau rezultate

1 2 jpg jpeg

Sistemul imunitar apara in mod normal organismul de virusuri si bacterii. La persoanele alergice la polen, sistemul imunitar identifica eronat polenul ca fiind un intrus. Astfel, incepe sa produca substante chimice pentru a lupta impotriva polenului. Reactia conduce la numeroase simptome iritante, cum ar fi: stranut, nas infundat, lacrimarea ochilor. Unii oameni se confrunta cu aceasta alergie pe tot parcursul anului, in timp ce altii doar sezonier. De exemplu, persoanele care sunt sensibile la polenul de mesteacan se confrunta cu simptome primavara, cand mestecenii sunt in floare, pe cand alergicii la ambrozie sunt afectati primavara tarziu si la inceputul toamnei. Alergia poate sa dispara prin intreruperea contactului cu alergenul care a declansat reactia, cand acesta poate fi identificat, prin terapie medicamentoasa sau urmand un tratament naturist.

Ceapa verde, utila in alergia la polen

Avand efect diuretic, depurativ si de reglare a activitatii unor glande din organismul uman, ceapa are importante proprietati antialergice. Astfel, cei care sunt alergici la polen li se recomanda sa consume in aceasta perioada 8-10 fire de ceapa verde, in fiecare zi, eventual in amestec cu alte verdeturi.

Lavanda desfunda nasul

Guturaiul fanului este o forma de alergie ce afecteaza un numar mare de persoane, primavara. Este suficient sa pui pe un servetel 2-3 picaturi de ulei esential de lavanda, de 3-5 ori pe zi, si sa-l pastrezi la-ndemana. Seara, picura pe perna 2-3 picaturi de ulei de lavanda, pentru desfundarea nasului. De asemenea, se pun 1-2 picaturi de ulei de catina, in fiecare nara, seara la culcare.

Ceaiul de patrunjel scade productia de histamina

Radacina de patrunjel contine o substanta numita apigenina, care reduce intensitatea reactiilor alergice. Se recomanda cura cu radacina de patrunjel, combinata cu sucuri de patrunjel (50 ml zilnic) si morcov (400 ml zilnic). Tratamentul trebuie tinut 2-4 saptamani, la inceputul polenizarii sau atunci cand sensibilitatea alergica este in crestere. Ceaiul preparat dintr-o lingurita de patrunjel uscat la 200 ml apa, din care se pot bea 3 cani pe zi, scade productia de histamina, substanta responsabila cu declansarea alergiei. Tratamentul se poate urma perioade foarte lungi de timp.

Cura cu trei-frati-patati previne alergia la polen

Cura cu infuzie combinata de trei-frati-patati este recomandata celor care vin in contact cu polenul sau cu praful si care se confrunta cu stranut, au urticarii pe piele, senzatie de sufocare ori le curge nasul si le lacrimeaza ochii. Remediul previne reactiile alergice si le diminueaza intensitatea. Tratamentul trebuie urmat 1-2 luni, timp in care se consuma 2-4 cani de infuzie pe zi, pe stomacul gol. Ca sa prepari infuzia combinata, pune 2 linguri de frunze si flori uscate, nemacinate, intr-o cana (250 ml) de apa la inmuiat. Tine planta la macerat pana dimineata. A doua zi, filtreaza licoarea rezultata si opareste planta ramasa cu o cana de apa. Asteapta ca infuzia sa ajunga la temperatura camerei, dupa care, strecoar-o prin tifon. La sfarsit, se combina maceratul cu infuzia racita. previne reactiile alergice si le diminueaza intensitatea.

Citeste mai multe informatii despre alergia la polen accesand linkurile de mai jos:

Poluarea creste alergia la polen

Cum se trateaza alergia la polen