5 afecţiuni tratate cu muşeţel

1 2 jpg jpeg

În urma unui experiment realizat în Ma­rea Britanie, cercetătorii au desco­pe­rit că principiile active din flori­le de mu­şeţel ajută celulele sistemului imuni­tar să iden­tifice şi să elimine mai rapid sur­sele de infecţie din orga­nism. De asemenea, substanţele active din muşeţel se asi­milează foarte uşor, dovedind o mira­cu­loasă compatibilitate cu orga­nis­mul uman.

Iată, aşadar, 5 afecţiuni pe care le tratează muşeţelul:

1. Sindromul colonului iritabil

Având puternice proprietăţi antiseptice, ceaiul de muşeţel calmează crampele şi durerile abdominale, ajută la eliminarea gazelor în exces şi a balonării.

În combinaţie cu dieta şi medicamentele, tratează gastritele, colitele, enterocolitele. O clismă cu aceeaşi infuzie alungă şi constipaţia.

2. Migrenele

O cană de ceai de muşeţel te ajută să scapi din încleştarea unei dureri de cap. Imediat ce simţi apariţia durerii, pregăteşte o infuzie de muşeţel. O obţii din două linguriţe de flori uscate, peste care torni 250 de ml de apă fierbinte. Laşi la infuzat 10 minute, după care bei leacul.

3. Diabetul

Cercetătorii japonezi susţin că o ceaşcă de infuzie de muşeţel pe zi, înainte de fiecare masă, scade gliceamia şi previne diabetul. De asemenea, infuzia de muşeţel calmează senzaţia de mâncărime specifică alergiilor cutanate.

4. Problemele pielii

Muşeţelul şterge cu grijă orice urmă de eczemă, arsură sau dermatită. Pentru asta trebuie să aplici ulei de muşeţel sau comprese cu infuzie în care adaugi şi frunze de nalbă.

5. Insomnia

Un ceai de muşeţel luat înainte de culcare şi mireasma relaxantă a uleiului volatil din aceleaşi flori miraculoase au proprietatea de a ţine insomnia la distanţă.