5 afecţiuni tratate cu leacuri din muguri de brad

1 2 jpg jpeg

Boli pulmonare

Tratamentul naturist cu muguri de brad pentru bronhopneumopatiile cronice se prepar─â dup─â cum urmeaz─â: 100 g de muguri de brad zdrobi┼úi, se macereaz─â timp de 12 zile ├«n 150 ml alcool de 70 de grade. Peste acest macerat se toarn─â 750 ml de ap─â clocotit─â ┼či se las─â pentru extrac┼úie ├«ntr-un vas bine acoperit timp de 6 ore. Se prepar─â un sirop din 325 g de zah─âr ├«n 500 ml de ap─â. Dup─â r─âcire, se amestec─â siropul cu extractul hidroalcoolic de muguri de brad. Se filtreaz─â prin tifon ┼či se p─âstreaz─â la rece ├«n sticle bine ├«nchise. Adul┼úii vor lua zilnic 3-5 linguri┼úe, iar copii 3 linguri┼úe.

Anemie

Siropul de muguri de brad se folose┼čte cu succes ┼či ├«n tratamentul ├«mpotriva anemiei la copii, caren┼úe minerale ┼či decalcifieri la adul┼úi, de asemenea pentru dureri osoase la cre┼čtere pentru copii, consolidarea fracturilor, pentru rahitism, carii dentare, parodontoz─â ┼či osteoporoz─â. Extractul din muguri de brad, sirop sau ulei, se folose┼čte ├«n cure ├«ndelungate pentru rezultate eficiente.

Scorbut

Pentru efecte aperitive ┼či diuretice se prepar─â berea antiscorbutic─â din 30 de grame de muguri de brad, 60 g de r─âd─âcin─â de hrean ┼či 30 g de frunze de hrean ├«n 2 litri de bere proasp─ât─â. Se beau zilnic 50-70 ml.

Extrapont

Pentru gastroenterită se înmoaie o bucăţică de pâine într-o linguriţă de tinctură de muguri de brad pe stomacul gol.

R─âceli ┼či gripe

Siropul din muguri de brad, recolta┼úi prim─âvara numai dup─â exploat─âri forestiere, se face din 200 g de muguri, 650 g de zah─âr ┼či 350 de ml de ap─â prin fierbere. Se iau ├«ntre 5 ┼či 8 linguri┼úe de sirop zilnic pentru afec┼úiunile respiratorii. O alt─â metod─â mai economic─â ┼či mai s─ân─âtoas─â a siropului de muguri de brad se face cu 100 g de muguri pisa┼úi ├«ntr-un mojar de por┼úelan sau piu─â de lemn, care se pun ├«ntr-un borcan peste care se toarn─â 200 g de miere ┼či se las─â la macerat timp de 10 zile. Se iau 2-3 linguri┼úe pe zi, astfel se valorific─â ┼či cantitatea apreciabil─â de vitamina C ┼či clorofil─â ┼či se elimin─â ┼či zah─ârul rafinat, considerat nociv pentru organism.

Revitalizeaz─â tenul obosit

Extern, se recomand─â ├«n inhala┼úii cu ulei esen┼úial de muguri de brad sub form─â de aerosoli, au propriet─â┼úi revulsive (pun ├«n mi┼čcare s├óngele stagnat), iar uleiul poate intra ├«n compozi┼úia unor fric┼úiuni. ├Än combina┼úie cu alte plante aromatice, mugurii de brad pot fi folosi┼úi pentru b─âi aromatice. Se pun 300 g de plante la 5 litri de ap─â fierbinte.

Pentru tenul palid, obosit se fac inhala┼úii cu decoct de muguri de brad. Se face infuzie de muguri de brad de 5-10 minute ┼či se ┼úine capul acoperit ┼či dup─â infuzie, evit├óndu-se frigul. Infuzia se ob┼úine din dou─â linguri de muguri de brad ┼či 250 ml de ap─â clocotit─â.