Tratează naturist aftele!

1 2 jpg jpeg

Aceste bubiţe albe care apar pe interiorul obrajilor, sub limbă sau pe cerul gurii sunt cauzate de mai mulţi factori: unele alimente, muşcatul accidental de obraji, stres, deficienţe de vitamina B, C, fier sau de imunitatea scăzută.De cele mai multe ori, trec în vreo 10 de zile de la sine. Ajută-le să treacă mai repede cu câteva remedii la îndemână.

Lemnul-dulce

Această plantă emolientă formează un strat protector peste aftăşi ajută la vindecarea zonei afectate.

Pune 1 lingură de plantă uscată în 500 ml de apă şi las-o aşa pentru 2-3 ore.

Strecoară şi clăteşte gura cu apa obţinută.

Caută în magazinele naturiste lemn-dulce deglicirinizat sub formă de tablete masticabile. Ori mesteci tabletele, ori le dizolvi într-un pahar cu apă caldă, cu care faci gargară.

Sarea de mare

Ambele au proprietăţi antiinflamatoare, antiseptice şi dezinfectante. Le poţi folosi împreună sau separat.

Adaugă 2 linguri de sare de mare într-un pahar cu apă caldă. Amestecă foarte bine şi foloseşte soluţia ca să-ţi clăteşti gura.

Mierea

Accelerează procesul de vindecare în afte. Are, de asemenea, proprietăţi antioxidante şi antimicrobiene.

Înmoaie un disc demachiant sau colţul unui prosop curat în miere şi aplică pe zonele afectate. În acelaşi fel, poţi să foloseşti vitamina E sau glicerină.

Aloe vera

Sucul sau gelul de aloe vera uşurează durerile produse de afte, grăbeşte vindecarea şi are, de asemenea, proprietăţi antibacteriene şi antivirale. E foarte bună şi în alte afecţiuniale mucoasei bucale: gingivite, stomatite, candidoze.

Se aplică local, pe zonele afectate.

Busuiocul

Frunzele proaspete de busuioc accelerează procesul de vindecare dacă ai afte. Mai mult, ele au proprietăţi antibacteriene, antifungice şi antivirale.

Spală 4-5 frunze de busuioc

Mestecă-le îndelung de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara, după ce te-ai spălat pe dinţi.

Dacă ai afte, evită alimentele acide şi condimentele!