Scapă de depresie cu ceai de valeriană

1 2 jpg jpeg

Stările depresive sunt legate de o combinaţie de factori medicali şi de mediu, care scad nivelul de serotonină, o substanţă responsabilă de starea de bine a organismului.

Exerciţiile fizice regulate, mesele sănătoase, bogate în fructe, legume, cereale integrale, peşte, alune de pădure, ciocolată neagră, ajută creierul să producă serotonină.

Bogată în polifenoli, ciocolata neagră controlează nivelul de serotonină, hormonul al cărui deficit este responsabil de

şi oboseală. O cantitate de 45-50 g de ciocolată neagră pe zi consumată 2 luni îmbunătăţeşte starea de spirit şi alungă oboseala cronică.

Toarnă apa clocotită peste 1 linguriţă de frunze de busuioc, acoperă cu un capac şi lasă la infuzat 10 minute. După ce s-a răcit, strecoară ceaiul. Bea câte 2 căni pe zi, după mesele principale.

Peste 2 linguriţe de flori de muşeţel toarnă apa fiartă şi răcită şi lasă la macerat 30 de minute. Strecoară lichidul şi pune deoparte. Peste florile rămase toarnă apa clocotită lasă 15 minute. Strecoară, apoi amestecă ambele lichide. Bea 2-3 ceaiuri pe zi.

Opăreşte o linguriţă de frunze de roiniţă, timp de 5 minute, într-o cană de apă clocotită. După răcire, strecoară şi se beau 2-3 căni de ceai pe zi.

Toarnă peste o linguriţă de rădăcină de valeriană uscată o cană de apă clocotită. Lasă la infuzat 10 - 15 minute. Bea 2 ceaiuri pe zi, dimineaţa şi seara.

Pune apa la fiert şi, când dă în clocot, adaugă o linguriţă de flori de sunătoare. Lasă să fiarbă 5 minute. Bea câte 3 căni de ceai de sunătoare, zilnic, în cură de 2 luni. Planta este bogată în hipericină şi hiperforină, care favorizează eliberarea de dopamină şi serotonină (aşa numiţii hormoni ai fericirii). Remediile cu sunătoare nu sunt indicate gravidelor, copiilor şi femeilor care alăptează.

Este important ca persoanele care suferă de depresie să mănânce alimente bogate în zinc, magneziu şi acizi graşi Omega-3.