De la ce apare astenia de prim─âvar─â ┼či cum o combatem

1 2 jpg jpeg

Astenia de prim─âvar─â este o afec┼úiune de sezon care se manifest─â printr-o stare permanent─â de oboseal─â, sl─âbiciune fizica ┼či u┼čoar─â depresie.

Poate fi provocat─â ┼či de faptul ca acum rezerva ta de vitamine a ajuns la final, iar organismul are nevoie s─â primeasc─â mai multe elemente nutritive care s─â ofere corpului energie.

ÔÇ×Apar decompres─âri ale bolilor cronice existente pentru o persoan─â care beneficiaz─â de boli cronice ┼či ├«n al doilea r├ónd, favorizeaz─â apari┼úia unor infec┼úii respiratorii, tocmai datorit─â acestor modific─âri bru┼čte. Cefaleea, chiar lipsa poftei de m├óncare sau anumite manifest─âri ├«n sfera psihiatric─â, este recunoscut─â acea apatie de prim─âvar─âÔÇŁ, spune Gindrovel Dumitra, medic de familie, conform Digi24.

Ceaiuri care alung─â astenia de prim─âvar─â

Ceaiul de urzic─â

O cur─â cu ceai va avea efecte benefice vizibile asupra ├«ntregului organism. Printre ceaiurile care lupt─â cu succes ├«mpotriva asteniei de prim─âvar─â se afl─â ceaiul de urzic─â. Acesta con┼úine nenum─ârate vitamine ┼či minerale, chiar daca are un gust nu tocmai pl─âcut. Ceaiul de soc se recomand─â persoa┬şnelor care doresc s─â sl─âbeasc─â sau pentru cele care vor s─â-┼či men┼úin─â silueta.

Dup─â perioada de iarn─â unde consumul de carne a fost crescut iar activitatea fizic─â a fost cu mult redus─â este momentul s─â ajut─âm organismul s─â se detoxifice. Acum este momentul ├«n care trebuie s─â ne aprovizion─âm cu vitamine ┼či minerale naturale.

Ceaiul de pelin

Al─âturi de ceaiul verde sau de mu┼če┼úel, ceaiul de pelin este ideal pentru a cur─â┼úa organismul ┼či pentru a-l preg─âti pentru var─â.

Ceaiul de dafin

Trebuie men┼úionat faptul c─â ceaiul de frunze de dafin este benefic ├«n tratarea gripei c├ót ┼či a laringitei, iar ceaiul de fenicul este indicat ├«n astmul bron┼čic, st─ârile depresive, faringit─â, amigdalit─â dar ┼či bron┼čit─â.