De la ce apare astenia de primăvară şi cum o combatem

1 2 jpg jpeg

Astenia de primăvară este o afecţiune de sezon care se manifestă printr-o stare permanentă de oboseală, slăbiciune fizica şi uşoară depresie.

Poate fi provocată şi de faptul ca acum rezerva ta de vitamine a ajuns la final, iar organismul are nevoie să primească mai multe elemente nutritive care să ofere corpului energie.

„Apar decompresări ale bolilor cronice existente pentru o persoană care beneficiază de boli cronice şi în al doilea rând, favorizează apariţia unor infecţii respiratorii, tocmai datorită acestor modificări bruşte. Cefaleea, chiar lipsa poftei de mâncare sau anumite manifestări în sfera psihiatrică, este recunoscută acea apatie de primăvară”, spune Gindrovel Dumitra, medic de familie, conform Digi24.

Ceaiuri care alungă astenia de primăvară

Ceaiul de urzică

O cură cu ceai va avea efecte benefice vizibile asupra întregului organism. Printre ceaiurile care luptă cu succes împotriva asteniei de primăvară se află ceaiul de urzică. Acesta conţine nenumărate vitamine şi minerale, chiar daca are un gust nu tocmai plăcut. Ceaiul de soc se recomandă persoa­nelor care doresc să slăbească sau pentru cele care vor să-şi menţină silueta.

După perioada de iarnă unde consumul de carne a fost crescut iar activitatea fizică a fost cu mult redusă este momentul să ajutăm organismul să se detoxifice. Acum este momentul în care trebuie să ne aprovizionăm cu vitamine şi minerale naturale.

Ceaiul de pelin

Alături de ceaiul verde sau de muşeţel, ceaiul de pelin este ideal pentru a curăţa organismul şi pentru a-l pregăti pentru vară.

Ceaiul de dafin

Trebuie menţionat faptul că ceaiul de frunze de dafin este benefic în tratarea gripei cât şi a laringitei, iar ceaiul de fenicul este indicat în astmul bronşic, stările depresive, faringită, amigdalită dar şi bronşită.