Cum scapi de o răceală înainte să-şi intre în drepturi

1 2 jpg jpeg

Toamna se numără virozele. Deşi e abia luna septembrie, temperaturile scăzute vin la pachet cu cele mai frecvente afecţiuni ale sezonului. Singurul lucru pe care vrei să-l faci este să te bagi sub pături, să bei un ceai cald şi să dormi până trece. Totuşi, această abordare nu este tocmai bună, ia atitudine!

Creşte sistemul imunitar

Pentru a preveni răceala, alimentaţia trebuie să fie bogată în vitamine şi minerale deoarece te ajută la creşterea sistemului imunitar.

Alimente care sporesc imunitatea

Usturoiul

Usturoiul este unul dintre cele mai bune antibiotice naturale, poate fi folosit în orice fel de mâncare, ajuta în prevenirea răcelilor comune şi previne bolile gastrointestinale.

Scorţişoara

Scorţişoara este bogată în antioxidanţi care inhibă dezvoltarea bacteriilor şi coagularea sângelui. O singură lingură de miere şi 1/4 linguriţă de scorţişoară sunt capabile să-ţi calmeze răcelile. Împreună, au proprietăţi antibacteriene, antivirale şi antifungice foarte puternice. Trebuie să iei această combinaţie de mai multe ori pe zi, fie în această formă, fie adăugată într-un pahar de apă călduţă sau ceai.

Lămâia

Este una dintre fructele ce le poţi găsi în supermarket sau piaţa, însă poate aduce beneficii uimitoare pentru sănătatea ta. Acest fruct conţine cantităţi mari de antioxidanţi si vitamina C, care pot îmbunătăţi sistemul imunitar şi, de asemenea, pentru a echilibra nivelurile alcalin/acide din organism. Dacă beţi limonadă regulat corpul tău va deveni mult mai puţin sensibil la răceli.

Oţetul de mere

În sezonul gripei şi răcelilor, oţetul de mere poate deveni un aliat de nădejde. De la şosetele îmbibate în oţet pentru scăderea febrei până la gargara cu oţet pentru calmarea durerilor de gât. Principalul ingredient din oţetul de mere este mărul, care are o gamă largă de vitamine şi minerale care sunt benefice pentru organism, inclusiv calciu, potasiu, sodiu, fosfor, clor, magneziu, sulf, fier şi fluor.

Află AICI cum faci diferenţa între răceală şi gripă!

Somnul, cel mai bun remediu pentru răceală

În timpul somnului au lor procese de regenerare şi reparaţie celulară foarte importante pentru menţinerea funcţiilor aparatelor şi sistemelor din organism, printre care se numără şi sistemul imunitar. O odihnă corespunzătoare se face între orele 22:00 şi 05:00 dimineaţa. Dacă deja ai răcit, acordă o atenţie deosebită odihnei.

Mişcarea este importantă Exercitiile fizice ajută organismul să elimine stresul, îmbunătăţesc circulaţia şi funcţia creierului, cresc activitatea sistemului imunitar, având în ansamblu doar efecte pozitive asupra sănătăţii. Practicând cu regularitate un sport sau având un program de exerciţii fizice îţi poţi asigura rezistenţa în faţa bolilor.