Ardeiul iute, ca anestezic

1 2 jpg jpeg

Speciali┼čtii de la Harvard Medical School au descoperit c─â ardeiul iute are un puternic efect cicatrizant. Substan┼úa pe care o con┼úine, capsaicina, poate fi ├«ntrebuin┼úat─â ├«n timpul unor interven┼úii chirurgicale ca anestezic.

Pacientul nu va sim┼úi durerea ┼či nu vor exista efecte secundare, spun speciali┼čtii, cita┼úi de cotidianul The Daily Mail.

Ardeii iuţi vor deveni, în curând, o sursă naturală de substanţe pentru obţinerea unui anestezic ce va avea multiple utilizări în medicină: de la banalele anestezii locale, din cabinetele stomatologice, până la anesteziile generale din timpul intervenţiilor chirurgicale.

Anestezicele pe baz─â de ardei iute nu provoac─â st─âri de ame┼úeal─â, somnolen┼ú─â ┼či incapacitate motric─â ┼či vor putea fi utilizate ├«n timpul travaliului pentru u┼čurarea durerilor na┼čterii, dar ┼či pentru calmarea m├ónc─ârimilor provocate de eczeme sau de alte afec┼úiuni ale pielii.

ÔÇťSuntem optimi┼čti c─â acest nou anestezic va fi aplicat cu succes ┼či va avea efectul sporirii eficien┼úei diferitelor interven┼úii chirurgicale, precum ┼či al procesului de recuperare postoperatorie a pacientuluiÔÇŁ, a declarat profesorul Clifford Woolf, de la Harvard Medical School.

Alte beneficii ale ardeilor iuţi:

* Sunt utili ├«n prevenirea bolilor de inim─â ┼či au rol anticoagulant;* Determin─â arderea rapid─â a gr─âsimilor din organism. M├ónc─ârurile condimentate intensific─â metabolismul, ard caloriile ├«n plus ┼či scad pofta de m├óncare;* Au efect expectorant ┼či pot fi folosi┼úi ├«n terapia astmului, a bron┼čitelor cronice, a sinuzitelor sau a congestiilor.