Alimente care elimină nicotina din organism

1 2 jpg jpeg

Fumatul reduce nivelul de vitamina A, C şi E, care protejează plămânii şi organismul de infecţii şi boli cronice. Când o ţigară este aprinsă, ea elimină aproximativ 5000 de chimicale.

Unele dintre aceste chimicale, cum ar fi nicotina, se găsesc în mod natural în tutun ori sunt absorbite de plantă din sol, aer sau fertilizatori. Această substanţă este regăsită în ţigări în cantităţile cele mai mari şi este motivul pentru care ţigările dau dependenţă.

Pentru a

din organism, bea cât mai multă apă. Fiind hidratat ajuţi organismul să alunge toate toxinele, inclusiv nicotina.

Mănâncă cât mai multe legume şi fructe. Astfel, vinetele, fasolele, castraveţii, ţelina creşte procesul de eliminare a toxinelor.

Broccoli conţine foarte multă vitamina B şi C care sunt responsabile pentru reglarea mai multor procese ale organismului. Lipsa vitaminelor poate arăta o disfuncţie a corpului. Consumul de broccoli asigură necesarul de vitamina C şi îţi menţine metabolismul la cote optime pentru protejarea plămânilor împotriva toxinelor.

Spanacul conţine acid folic şi vitamina B9, care sunt cunoscute pentru faptul că ajută la eliminarea nicotinei din corp. Acidul folic este esenţial pentru combaterea simptomelor de sevraj în cazul dependenţei de nicotină, jucând un rol foarte important pentru sănătatea mentală şi emoţională.

Morcovul conţine vitamina A, care reface celulele nervoase. Nivelul de vitamina K îmbunătăţeşte starea organismului.

Lămâia este o altă armă care combate nicotina. Dacă fumezi, nicotina poate rezista în organism până la 3 zile. Celulele şi porii distruşi de nicotină pot fi înlocuiţi sau refăcuţi cu ajutorul lămâii şi a acidului citric pe care acestea îl conţin.

Rodiile combat efectele negative ale fumatului pentru organism. Fumatul creşte tensiunea arterială, scade nivelul de oxigen din sânge, iar simptome pot fi combătute prin consumul de rodii. Acestea îmbunătăţesc circulaţia şi ajută corpul să producă mai multe globule roşii.

Ghimbirul poate elimina multe simtome cauzate de fumat şi nicotină. Pentru a te bucura pe deplin de beneficii, consumă ghimbir crud, deoarece acesta reduce nevoia de nicotină, ajută la pierderea în greutate şi reduce nivelul de toxine din sânge.

Portocalele sunt, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina C, reducând şi stresul şi anxietatea cauzată de dependenţa de nicotină.

La femeile fumătoare, riscul de a face cancer este cu 25% mai ridicat decât la bărbaţi, nivelul de estrogen scade, ceea ce duce la creşterea pilozităţii, iar fumatul în timpul sarcinii poate avea consecinţe grave asupra fătului (greutate redusă, risc de boli cardiace). De asemenea, fumatul reduce apetitul sexual şi fertilitatea, atât la femei, cât şi la bărbaţi.