Leacuri blânde care ajută la tratarea hemoroizilor

1 nuca cocos jpg jpeg

Problemă destul de frecventă, hemoroizii pot provoca simptome neplăcute de durere şi disconfort. În paralel cu tratamentul prescris de medic, poţi încerca şi unele unguente sau remedii din plante, care ajută în calmarea simptomelor.

Hemoroizii sunt dilatări ale venelor umflate asemănătoare cu varicele, care se pot dezvolta în interiorul rectului sau sub piele în jurul anusului. Boala hemoroidală evoluează în timp, iar apariţia ei este influenţată de scăderea rezistenţei peretelui venos din canalul anal. Totodată, obezitatea, statul prelungit în şezut, constipaţia cronică, sarcina, consumul de alcool, efortul fizic intens sau lipsa fibrelor din dietă pot influenţa apariţia hemoroizilor. În cele mai multe cazuri, boala se manifestă prin: mâncărime sau iritaţii în regiunea anală, durere sau disconfort, umflături proeminente în zona rectală, sângerare la nivelul anusului sau anemie. Din fericire, aceste neplăceri pot fi tratate cu ajutorul tratamentului dat de medic şi cu metodele naturiste.

Uleiul de cocos are efect calmant

Hidratant natural, uleiul de cocos calmează pielea, reduce iritaţiile, umflăturile şi mâncărimile locale. Pentru o tratare corectă, este nevoie de ulei de cocos de bună calitate, pe care îl poţi găsi în farmacii sau pe site-urile de specialitate. Topeşte uleiul, iar când acesta ajunge la temperatura camerei, înmoaie o dischetă în el şi aplică pe zona afectată, pentru câteva minute.

Citeste si: Untisorul ajuta in tratamentul hemoroizilor

Cum ajută aloe vera

Planta are efect antiinflamator şi ajută la vindecarea rănilor, ameliorează iritaţia şi protejează împotriva alergiilor şi eczemelor. În tratarea hemoroizilor se foloseşte sucul de aloe vera, care poate fi recoltat direct din interiorul frunzelor şi care se aplică pe zona afectată de hemoroizi. Unii oameni sunt alergici la aloe vera, în special cei care sunt alergici la ceapă sau la usturoi. Verifică dacă există o reacţie alergică, înainte de utilizare, aplicând sucul pe antebraţ. Aşteaptă între 24 şi 48 de ore. Dacă nu apare nicio reacţie, remediul ar trebui să fie sigur şi poate fi aplicat pe zona cu probleme.

Glicerina, leac util

Are efect laxativ şi este utilă în caz de hemoroizi dureroşi. Amestecă 2 linguri de sare Epsom cu 2 linguri de glicerină. Aplică apoi pe zona cu probleme cu un tampon de tifon şi lasă să acţioneze 15-20 de minute. Repetă la fiecare 4 sau 6 ore până când durerea dispare.

Ghimbirul relaxează

Este un remediu care ajută la întărirea pereţilor venelor, ameliorează spasmele şi relaxează. Pentru un tratament naturist, ai nevoie doar de câteva picături de ulei de ghimbir şi de ulei de cocos. Topeşte 1 lingură de ulei de cocos, adaugă 5 picături de ulei de ghimbir şi amestecă bine. Pune unguentul într-un borcan şi lasă-l să se răcească. După ce s-a întărit, aplici cu o dischetă din bumbac pe zona cu probleme.

Propolisul înlătură durerea

Folosit, în general, ca adjuvant în tratamentul afecţiunilor mucoasei anale, propolisul calmează congestia locală, înlătură senzaţia de mâncărime, durerea, usturimea şi ajută la refacerea mucoasei. Ai nevoie de 150 g de propolis şi de 500 g de unt. Topeşte untul şi adaugă propolisul mărunţit. Lasă pe foc 20 de minute amestecând constant. Strecoară compoziţia, pune-o într-un recipient din sticlă, apoi aplică acest unguent pe zona afectată.

SFAT: Pentru a evita constipaţia, care agravează hemoroizii, consumă fibre (legume, fructe, cereale integrale), bea apă suficientă şi fă mişcare!