Întrebuinţările mai puţin ştiute ale uleiului de cocos

1 2 jpg jpeg

Pentru o dantură îngrijită

Uleiul de cocos are în componenţa sa enzime care menţin dinţii sănătoşi şi ajută la prevenirea cariilor dentare. Îl poţi folosi după periaj, masând dinţii în fiecare seară cu câteva picături de ulei de cocos, înainte de culcare. Un alt obicei pe care îl poţi include în rutina zilnică este acela de a-ţi clăti gura dimineaţa cu ulei de cocos, aproximativ 15 minute, având grijă să nu înghiţi nicio picătură, deoarece colectează bacteriile din gură, devenind toxic.

Pentru buze hidratate

Dacă eşti în căutarea unui balsam de buze, îl poţi înlocui pe cel clasic, din comerţ, cu uleiul de cocos, cu efect puternic hidratant. De asemnea, îţi poţi prepara acasă şi un scrub natural pentru exfolierea buzelor, din câteva picături de ulei de cocos şi o linguriţă de zahăr brun.

Pentru estomparea vergeturilor

Uleiul de cocos este ideal pentru combaterea şi estomparea vergeturilor deja existente, mai ales în perioada sarcinii. Aplică-l cu mişcări circulare, în zonele cu probleme şi vei constata, după un timp, că aspectul pielii este vizibil îmbunătăţit.

Pentru combaterea mătreţii

Iarna, din cauza temperaturilor scăzute, scalpul este mult mai sensibil, devenind mai deshidratat. De asemenea, stresul sau infecţiile fungice pot cauza apariţia mătreţii. Pentru a o combate, masează părul direct la rădăcină cu ulei de cocos şi lasă-l să acţioneze câteva ore sau dacă poţi, chiar peste noapte. Apoi spală părul, ca de obicei, şi lipezeşte-l bine la final.

Pentru îndepărtarea machiajului

Uleiul de cocos şi cel de măsline pot fi utilizate în locul demachiantului clasic, putând înlătura chiar şi machiajul rezistent la apă, precum tuşul sau rimelul. Aplică-l pe o dischetă demachiantă, masează uşor cu mişcări circulare şi, la final, clăteşte cu apă călduţă.