VIDEO: 5 secrete din natură pentru un păr de invidiat

1 2 jpg jpeg

1. Gălbenuş de ou, pentru păr deteriorat

Pentru părul distrus de vopsire şi de uscările frecvente, poţi să faci o mască din gălbenuş de ou, pe care o aplici pe toată lungimea părului umed. Laşi masca să acţioneze 10 minute, după care clăteşti bine părul cu apă caldă. 2. Brusturele previne căderea părului

Observi că părul îţi cade mai mult ca de obicei? Încearcă decoctul de brusture, pe care îl poţi prepara din trei linguri de rădăcină de plantă, la jumătate de litru de apă.

Fierbi amestecul timp de 30 de minute, după care îl aplici şi masezi pielea capului, de două ori pe zi (dimineaţa şi seara), fără să mai clăteşti.

3. Mesteacănul, regenerant

Pentru o regenerare mai rapidă, este indicată infuzia de mesteacăn. O poţi prepara din 2-3 linguri de frunze, adăugate în jumătate de litru de apă. Cu aproximativ 50 ml de infuzie, îţi masezi rădăcina părului, de 2-3 ori pe zi.

Pentru a ,,alunga” mătreaţa, pune în jumătate de litru de apă călduţă două linguri de zeamă de lămâie, după care îţi clăteşti bine părul. Un alt remediu împotriva mătreţii este şi aspirina.

Fie pisezi două pastile pe care le pui în sticla de şampon, fie le adaugi în apa în care îţi clăteşti părul. Clăteşte bine părul, pentru a îndepărta particulele de aspirină rămase.

În jumătate de litru de apă, adaugă 5 picături de ulei de rozmarin, 5 picături de ulei de levănţică şi 5 de ulei de lămâie. Aplică loţiunea după fiecare spălare pe părul umed şi apoi clăteşte-ţi bine părul.

Revopseşte-te natural!

Ce bine ar fi dacă părul vopsit ar rezista cel puţin jumătate de an! Cu ajutorul infuziei de ceai negru, părul blond va căpăta o nuanţă mai închisă, iar cel castaniu, o culoare arămie.

Dacă preferi o culoare mai închisă, cojile de nucă te vor ajuta să obţii culoarea dorită, iar pentru nuanţa de blond, foloseşte infuzia de muşeţel.

Info: Uleiul de ricin şi cel de jojoba ajută la îngrijirea scalpului.