Uleiul de citronella combate infecţiile

1 2 jpg jpeg

Combate infecţiile

Cercet─âri recente arat─â c─â anumi┼úi compu┼či din uleiul esen┼úial de citronella inhib─â cre┼čterea bacteriilor ┼či le elimin─â pe cele deja existente. Uleiul este util ├«n tratarea infec┼úiilor colonului, uretrei, vezicii urinare, prostatei ┼či rinichilor, dar ┼či extern, pentru tratarea r─ânilor ┼či a micozelor. Intern, uleiul de citronella se dilueaz─â ├«ntr-un ulei purt─âtor. Se pune 1 pic─âtur─â de ulei esen┼úial ├«ntr-o jum─âtate de linguri┼ú─â de ulei vegetal (de m─âsline sau cocos) ┼či se ia remediul de 3 ori pe zi. Extern, se aplic─â direct, nediluat, pe ran─â sau pe micoz─â.

Reduce inflamaţia din corp

Un studiu din 2017 arat─â c─â uleiul esen┼úial de citronella u┼čureaz─â inflama┼úia din ficat, stomac ┼či intestine, dac─â a fost cauzat─â de consum excesiv de alcool, de reac┼úii adverse ale unor medicamente sau de ingerarea unor m├ónc─âruri prea condimentate.

Este un inamic al depresiei

Uleiul esen┼úial de citronella combate anxietatea, triste┼úea ┼či sentimentele negative, induc├ónd o stare de speran┼ú─â ┼či de optimism. Pentru a beneficia de acest efect, uleiul se folose┼čte extern, ├«n apa de baie. Se umple cada cu ap─â ┼či se adaug─â un pumn de sare peste care s-au turnat 3-4 pic─âturi de ulei de citronella. Baia trebuie s─â dureze aproximativ 20 de minute.

U┼čureaz─â simptomele r─âcelii

├Än caz de secre┼úii nazale ┼či durere de cap cauzate de r─âceal─â, uleiul esen┼úial de citronella este recomandat sub form─â de inhala┼úii. Pe un ┼červe┼úel se pun 4-5 pic─âturi de ulei ┼či se inhaleaz─â de-a lungul a 5 minute. De asemenea, se poate face masaj sau frec┼úie cu ulei de citronella diluat ├«n ulei de m─âsline. Se amestec─â 3-4 pic─âturi de ulei esen┼úial cu 1 lingur─â de ulei de m─âsline ┼či se maseaz─â t├ómplele, pieptul ┼či spatele.

Aten┼úie: uleiul esen┼úial de citronella este contraindicat femeilor ├«ns─ârcinate, copiilor sub 5 ani ┼či persoanelor care sufer─â de hipertensiune sau de epilepsie.