Trucuri de frumuseţe din lume adunate

1 2 jpg jpeg

În fiecare regiune a lumii se păstrează reţetele proprii, fie că este vorba de cele alimentare sau de... frumuseţe. Reţetele cu petale de trandafir sau cele cu uleiuri de nucă de cocos sunt sursă de inspiraţie pentru multe dintre produsele de frumuseţe din comerţ.

Îţi propunem câteva reţete din zone diferite ale lumii.

Păr mătosos ca al indiencelor?

Indiencele se remarcă în special pentru părul lung şi strălucitor. Pentru aceasta, ele masează bine scalpul cu ulei de nucă de cocos. Pentru ten, prepară o mască dintr-o ceaşcă plină cu petale de trandafir, o ceaşcă şi jumătate cu smântână şi 125 g de glicerină vegetală.

Încălzeşti o oală cu apă. În ea poţi pune un castron, în care adaugi pe rând smântâna, glicerina şi petalele de trandafir. Amesteci bine, iar după ce compoziţia s-a răcit, o poţi pune în blender.

Aplică amestecul obţinut pe faţă şi lasă-l să acţioneze 5-10 minute, apoi clăteşte. Pune amestecul la frigider, după care îl refoloseşti la câteva zile.

Epilarea cu zahăr, soluţie orientală

Femeile din ţările arabe folosesc o soluţie dulce pentru a se epila. Stoarce o lămâie într-un vas metalic, adaugă un pahar cu zahăr şi amestecă până se obţine un sirop.

Se lasă la foc mic, cel mult 10 minute, până când totul se transformă într-o pastă caramelizată. După ce se răceşte puţin (cât să fie tolerată de piele), pasta se întinde pe regiunea care urmează a fi epilată şi se lasă câteva secunde.

Cu o mişcare hotărâtă, se trage pasta de pe piele, în sensul contrar creşterii firului de păr.

Mai poţi citi şi:

- Coaja de portocală: trucuri de frumuseţe şi sănătate

- Menţine-ţi frumuseţea cu oţet din cidru de mere!

- Ce minuni poate face bicarbonatul de sodiu pentru frumuseţea ta

Rusoaicele îşi îngrijesc tenul cu iaurt

Datorită compoziţiei uşoare, iaurtul ajută la îngrijirea tenului şi a părului. Pentru ten normal sau uscat, pune două linguriţe de miere, o jumătate de ceaşcă de iaurt, o linguriţă de suc de grepfrut şi o jumătate de ceaşcă de ceai negru.

Obţii o pastă (poţi adăuga mai multă miere) pe care o laşi să acţioneze pe faţă 10-15 minute, apoi clăteşti. Înainte de a te spăla pe cap, aplică iaurt pe toată lungimea părului, inclusiv la rădăcini.

Lasă să acţioneze 10 minute, apoi clăteşti.

Făină de orez, pentru ten de porţelan

Japonezele sunt recunoscute pentru frumuseţea şi graţia lor înnăscută. Secretul pentru tenul de porţelan şi mâinile catifelate este făina de orez.

Cunoscută de secole pentru virtuţile sale, este un ingredient ce nu lipseşte din reţetele de înfrumuseţare, indiferent de tipul de ten. Amestecă în părţi egale făina de orez cu lapte, până obţii o pastă. Aplici pe ten, laşi să acţioneze 10-15 minute, apoi clăteşti.

Sfat: Alege pentru reţete iaurturile naturale, fără coloranţi sau arome.