Tratamente pentru unghii şi păr

1 2 jpg jpeg

Ulei de măsline

Pentru a avea unghiile tari, fierbe un pahar de ulei de măsline pe baie de aburi. După răcire, ţine degetele în el timp de 10-15 minute. Repetă procedura la fiecare 3 zile.

Un alt tratament pentru unghii care te va ajuta şi să îndepărtezi mai uşor cuticulele este cel cu ulei de măsline şi miere. Amesteci o linguriţă de miere cu 2 linguriţe de ulei de măsline, o lingură de zeamă de lămâie şi un ou. Aplică pe unghii şi lasă să acţioneze 15 minute. La final, îndepărtează tratamentul şi nu spăla mâinile câteva ore.

Infuzie de frunze de nuc

Pentru regenerarea firului de păr şi obţinerea de reflexe brune te ajută să faci o infuzie din 50 de grame de frunze de nuc verzi, mărunţite, peste care torni un litru de apă clocotită. Laşi vasul acoperit 20 de minute, apoi strecori. Cu infuziaobţinută speli părul, pe care l-ai şamponat şi clătit în prealabil.

Ceai de muşeţel

Mătreaţa şi seboreea sunt combătute cu uşurinţă cu un tratament cu ceai de muşeţel. Pentru acest ceai, ai nevoie de 100 de grame de flori de muşeţel şi 4 căni de apă clocotită. După 15 minute, strecori ceaiul şi-l laşi să se răcească puţin înainte de a clăti părul.

Mască din gălbenuş

Pentru a stimula regenerarea părului, aplică o mască din gălbenuş şi ulei de măsline. Îţi trebuie un gălbenuş şi 4 linguriţe de ulei, pe care le freci bine şi le aplici pe păr, îndeosebi la bază. Îţi înfăşori capul într-un prosop şi laşi să acţioneze o jumătate de oră. Limpezeşti părul ca de obicei sau cu zeamă de urzici.

Ceai de brusture

Creşterea părului este stimulată cu ajutorul infuziei de brusture la care poţi adăuga şi ceai de urzici sau de frunze de mesteacăn. Amesteci ceaiul cu puţin oţet şi frecţionezi pielea capului cu acest ceai. Este recomandat să repeţi tratamentul la fiecare 6-7 zile, după ce-ţi speli şi limpezeşti părul. Infuzia de brusure este utilă nu doar pentru regenerarea firului de păr, ci şi pentru redarea strălucirii.