Tratamente pentru faţă cu usturoi

1 2 jpg jpeg

În ciuda mirosului său neplăcut pentru unele persoane, usturoiul este un remediu senzaţional pentru piele datorită conţinutului mare de alicină şi sulf. În plus, el are proprietăţi antiseptice excelente, fiind un aliat de nădejde în tratamentul acneei.

Iată, aşadar, cum poţi folosi usturoiul în tratamentele pentru faţă!

Tratamente pentru faţă cu usturoi - mască cu usturoi pentru acnee

Se curăţa şi se pisează mărunt, până la consistenţa unei paste, în jur de opt căţei de usturoi, totul amestecându-se cu puţin iaurt natural sau câteva picături de apă, aşa încât să devină uşor fluidă. Masca se lasă să acţioneze pe piele nu mai mult de cinci minute, apoi se clăteşte cu apă călduţă. Important de menţionat: folosiţi usturoi natural, de preferinţă usturoi românesc, cumpărat din piaţa, şi nu usturoi importat din China pentru că acesta din urmă este mai iute şi puteţi acuza o senzaţie de usturime la nivelul pielii.

Tratamente pentru faţă cu usturoi - capsule cu usturoi

O altă alternativă este să se folosească usturoi sub formă de capsule. Se zdrobesc 2-3 capsule de usturoi cu o cantitate echivalentă de oţet alb şi se aplică pe zona afectată de acnee. Oţetul alb ajută la echilibrarea pH-ul pielii, în timp ce usturoiul combate infecţiile pielii.

Tratamente pentru faţă cu usturoi - mască cu usturoi, miere şi iaurt

Persoanele care nu agreează ideea de a aplica usturoi crud direct pe piele, pot realizat o mască dintr-un căţel de usturoi zdrobit, 2 linguri de iaurt şi o jumătate de linguriţă de miere. Se aplică masca pe faţă şi se lasă să acţioneze în jur de 20 de minute, după care se clăteşte cu apă călduţă din abundenţă.

Tratamente pentru faţă cu usturoi - mască pentru minimizarea porilor şi a ridurilor

Se prepară o mască din 3-4 capsule de usturoi şi o jumătate de roşie pasată. Se întinde pe ten în strat subţire şi se lasă să acţioneze 20 de minute. Roşia şi usturoiul au calităţi antiseptice, care ajută la curăţarea porilor şi întinderea pielii ridate, oferindu-i luminozitate.