Tratamente naturiste pentru unghii fragile

1 2 jpg jpeg

Şi unghiile puternice pot deveni fragile şi se pot rupe dacă nu sunt îngrijite adecvat sau dacă sunt introduse frecvent în apă şi în detergenţi. De fapt, contactul prelungit şi repetat cu apa este unul dintre factorii care contribuie la apariţia unghiilor friabile. Cu ajutorul câtorva tratamente naturiste, foarte simple şi uşor de aplicat poţi avea cele mai sănătoase şi rezistente unghii.

Află AICI cum îţi poate afecta gelul de unghii sănătatea!

Chiar dacă te-ai născut cu unghii friabile, poţi evita ruperea acestora. Iată câteva secrete pe care trebuie să le ştii:

Spală vasele doar o dată pe zi. Pentru a petrece cât mai puţin timp cu mâinile în apă, foloseşte un vas de plastic în chiuvetă, în care să pui vasele curăţate de resturi până la sfârşitul zilei.

Poartă mănuşi din latex. Pune sub ele mănuşi de bumbac atunci când speli vasele sau utilizezi produse de curăţare. Mănuşile din bumbac vor absorbi transpiraţia, acest lucru fiind important deoarece transpiraţia umezeşte mâinile, ulterior slăbind unghiile. Aplică o cremă hidratantă. După ce ai spălat vasele, usucă mâinile şi aplică o cremă hidratantă cât sunt încă umede. Aceasta va ajuta să menţii apa în unghii.

Păstrează unghiile tăiate scurt. Dacă unghiile tale se rup uşor, cel mai bine este să le tai scurt. De asemenea, foloseşte cât mai rar acetone, nu mai des de o dată pe săptămână.

Ulei de ricin şi sare de mare

Pune două linguriţe de sare de mare într-un bol şi adaugă apoi 2-3 linguriţe de ulei de ricin. Aşteaptă 10-15 minute, iar apoi masează-ţi unghiile şi cuticulele cu acest amestec. Tratamentul este hidratant, oferă strălucire şi îndepărtează orice pată inestetică de pe unghii, rămasă în urma aplicării îndelungate a lacului de unghii.

Oţet de mere

Amestecă o lingură de ulei de masline cu o lingură de oţet de mere. Lasă-ţi unghiile scufundate în această soluţie timp de 10 minute.

Repetă tratamentul în fiecare seară, timp de o săptămână. Unghiile tale se vor regenera şi vor creşte mai repede!

Masaj cu zeamă de lămâie

Pe lângă faptul că albeşte unghiile şi le curăţă în profunzime, zeama de lămâie are efect şi de fortificare asupra unghiilor. Stoarce sucul de la o jumătate de lămâie, înmoaie o dischetă de bumbac în zeama rezultată, după care şterge fiecare unghie în parte, insistând cam 30 de secunde.

Mască din ou şi miere

Pentru această mască intens hrănitoare ai nevoie de un gălbenuş de ou, o linguriţă de miere, o lingură de apă şi de câteva picături de ulei esenţial de lavandă. Amestecă toate ingredientele, aplică pasta rezultată direct pe unghii şi las-o să acţioneze 10 minute. Gălbenuşul de ou conţine o cantitate mare de proteine, în timp ce mierea are proprietăţi antiinflamatorii şi antifungice.

…petele albe de pe unghii apar în general din cauza lipsei de zinc din organism? Pentru a scăpa de acestea cel mai indicat este să întroduci în meniul tău zilnic cât mai multe cereale şi carne şi să aplici pe unghii un amestec din bicarbonat de sodiu şi apă oxigenată.