Tratamente naturiste pentru părul deteriorat

1 2 jpg jpeg

Bicarbonat, pentru părul agresat

La două săptămâni, poţi face o curăţare a părului cu bicarbonat şi oţet, pentru a scăpa de problema părului îmbâcsit. Amestecă o jumătate de cană de bicarbonat cu puţină apă caldă şi cu o jumătate de cană de oţet. Poate da un miros neplăcut părului pentru scurt timp.

Aspirină, contra mătreţii

Zdrobeşte 2-3 comprimate de aspirină şi amestecă-le cu puţin şampon, cam atât cât ştii că foloseşti de obicei la spălarea obişnuită a părului. După aplicare, ai grijă să masezi scalpul cu atenţie, apoi lasă amestecul să acţioneze timp de 5 minute. Clăteşte ca de obicei şi mai aplică o dată puţin şampon, pentru degresare. Acidul acetilsalicilic pe care-l conţine ajută la eliminarea mătreaţii.

Banane, pentru prevenirea căderii părului

Din 2 banane faci o pastă, pe care o combini cu un gălbenuş de ou şi cu puţină miere, apoi o întinzi pe toată lungimea părului. Acoperi cu un prosop şi laşi masca să acţioneze 15-20 de minute. La fina, clăteşti bine părul. Vitaminele A, C şi E din compoziţia bananelor regenerează părul şi previn căderea lui.

Ulei de măsline, pentru părul uscat

O mască pe bază de ulei de măsline, scorţişoară şi bicabonat de sodiu hidratează părul şi previne ruperea lui. Uleiul de măsline este util şi pentru scapul uscat, contra mătreţii. Amesteci 2 linguri de ulei de măsline cu o linguriţă de bicarbonat de sodiu şi o jumătate de linguriţă de scorţişoară, apoi aplici tratamentul pe păr. Masezi uşor, apoi, cu părul acoperit, aştepţi un sfert de oră. Clăteşti părul şi-l speli ca de obicei.

Miere, pentru hidratare

Combină 2-3 picături de ulei esenţial de levănţică şi 5 linguriţe de miere, apoi lasă amestecul la frigider, 60 de minute. Adaugă o jumătate de cană de apă caldă şi lasă totul la temperatura camerei, 10 minute. Întinde masca pe păr şi las-o 30 de minute, timp în care ţii părul înfăşurat într-un prosop. La final, spală bine părul.

Pont

Aplică pe părul deshidratat acest tratament de 3 ori pe săptămână.

Oţet de mere, împotriva despicării firelor de păr

Amestecă 2 linguri de oţet de mere şi un pahar cu apă, apoi toarnă amestecul într-o sticlă cu pulverizator. După spălarea părului, pulverizează soluţia pe păr, aşteaptă câteva minute, apoi limpezeşte părul.