Tratamente naturiste care te scapă de punctele negre

Cum scapi rapid de punctele negre jpeg

Punctele negre se formează în special pe nas şi în jurul lui dar şi la nivelul bărbiei, acestea fiind zonele cele mai sensibile şi cu cea mai mare secreţie de sebum.

Predispuse la fomarea acestor comedoane sunt persoanele cu ten gras şi pori dilataţi. La nivelul pielii în porii existenţi se poate acumula o cantitate mai mare de sebum care odată ce intră în contact cu praful din aer să capete acestă culoare negricioasă. La ce tratamente naturiste trebuie să apelezi?

Tratament exfoliant cu lapte de capră şi nucşoară

Asta este unul din tratametele ideale dacă îţi doreşti să îţi păstrezi tnul tânăr şi curat mai mult timp.

Ai nevoie de:

- Două linguri de lapte de capră;

- O lingură praf de nucşoară

- O bucată de tifon;

Se amestecă într-o ceaşcă laptele cu nucşoara. Se curăţă foarte bine tenul cu apă caldă, apoi se aplică amestecul pe ten, cu ajutorul tifonului şi masând delicat timp de un minut, mai ales pe zonele afectate.

Se spală apoi tenul cu apă din belşug şi nu se folosesc alte produse cosmetice pentru ten până a doua zi. Poţi să apelezi la acest tratament de 2 ori pe saptămână.

Masajul cu miere ajută la combaterea ridurilor şi a acneei.

Mierea de albine este recunoscută pentru calităţile sale şi iată că şi în acest caz are o întrebuinţare.

După ce ai curăţat foarte bine tenul cu apă caldă, apelează 10 minute la saună facială sau stai deasupa unui vas cu apă fierbinte pentru a deschide porii şi a se înmuia stratul superficial al pielii.

Şterge bine tenul şi aplică la nivelul feţei mierea folosind degetele şi masează rapid, insistând pe zonele afectate de punctele negre. Mierea, datorită faptului că este lipicioasă, te va ajuta să extragi progresiv punctele negre. Totodată, ea hrăneşte intens tenul şi ajută la combaterea ridurilor şi a acneei. Pentru un efect abraziv intens, încearcă să foloseşti miere zaharisită.

Atenţie!

Acest tratament se face doar odată pe săptămână.

Clasicul masaj cu mălai

Multe femei folosesc această metodă pentru a scăpa de punctele negre. Ai nevoie de o ceaşcă sau un bol în care vei amesteca o lingură de mălai, ulei de măsline, apoi vei masa zonele afectate de inesteticele comedoane. La final, clăteşte faţa cu apă călduţă.