Tratamente naturiste care te scapă de celulită

1 2 jpg jpeg

În mod evident, persoanele supraponderale sau obeze au un risc mai mare de a dezvolta această afecţiune inestetică şi nu numai. Persoanele slabe sau cu o greutate normală pot avea, de asemenea, celulită.

În ceea ce priveşte eliminarea celulitei, hidratarea are un rol important, atât pe interior cât şi exterior, pentru a favoriza eliminarea toxinelor. Totodată, aplicarea regulată de tratamente naturiste poate diminua aspectul de coajă de portocală.

Iată câteva reţete de creme naturale pe care le poţi realiza la tine acasă!

Cremă anticelulitică cu cafea

Cafeaua a devenit ingredientul de bază în multe produse cosmetice convenţionale. Cafeaua în starea sa naturală reduce celulita datorită conţinutului său ridicat de cafeină, un compus care îmbunătăţeşte circulaţia şi favorizează eliminarea toxinelor.

Iată de ce ingrediente ai nevoia pentru a realiza crema:

- 1/4 ceaşcă de cafea măcinată; -170 grame ulei de măsline; - 300 grame zahăr brun.

Mod de utilizare: Se amestecă ingredientele într-un castron până se obţine o pastă groasă şi lipicioasă. Se masează energic zonele cu celulită cu acest amestec şi se lasă să acţioneze 10 minute (se aplică pe pielea udă), după care se clăteşte.

Pentru cele mai bune rezultate, aplică acest tratament de cel puţin 3 ori pe săptămână.

Cremă anticelulitică cu ulei de cocos

Uleiul de cocos a devenit din ce în ce mai popular în tratamentele cosmetice, deoarece hidratează pielea şi o repară.

Ingrediente:

- 7 picături de ulei esenţial de lămâie;

- 2 linguri de zeamă de grepfruit;

- 6 linguri de ulei de cocos (90 grame).

Mod de utilizare: Se amestecă ingredientele într-un bol până se obţine o pastă omogenă având consistenţa unui creme sau a unui gel. Înainte de a aplica crema, pielea trebuie să fie curată. Aplică crema pe zonele cu probleme prin mişcări circulare. Repetă tratamentul de 3-4 ori pe săptămână.

Cremă anticelulitică cu aloe vera

Aloe vera este un ingredient care hrăneşte, tonifiază şi repară pielea, ameliorându-i aspectul încetul cu încetul. În plus, crema cu aloe vera redă pielii elasticitatea.

Iată de ce ingrediente ai nevoie:

- 1 pahar de pulpă de aloe vera;

- 1 lingură de zahăr;

- 3 linguri de ulei de măsline.

Se pasează într-un bol pulpa de aloe vera şi se adaugă restul ingredientelor. Se amestecă, iar pasta cremoasă se aplică pe zonele cu probleme prin mişcări circulare, pentru a facilita absorbirea ingredientelor în piele. Aplică tratamentul de cel puţin 3 ori pe săptămână pentru cele mai bune rezultate.