Tratamente eficiente pentru cele mai întâlnite probleme de frumuseţe

1 2 jpg jpeg

Pentru c─â p─ârul ┼či pielea sunt expuse ├«n mod constant la factorii externi precum poluare, soare, v├ónt, schimb─âri de temperatur─â etc., este important s─â le acord─âm o ├«ngrijire adecvat─â.

Drept urmare, tratamentele naturiste pot fi solu┼úii eficiente ┼či deloc costisitoare, care au grij─â de frumuse┼úea noastr─â!

Tratament pentru buze uscate

Schimb─ârile bru┼čte de temperatur─â ┼či de pH ale pielii pot provoca usc─âciunea buzelor, care se crap─â ┼či devin foarte dureroase. Drept urmare, ai nevoie de un exfoliant care s─â elimine celulele moarte ale pielii ┼či care s─â-┼úi hidrateze ├«n profunzime buzele.

Ai nevoie de: 1 lingur─â de zah─âr brun ┼či 2 linguri de ulei de cocos. Se amestec─â ingredientele p├ón─â se ob┼úine o past─â. Maseaz─â buzele cu acest amestec ┼či las─â-l s─â ac┼úioneze 15 minute, apoi ├«ndep─ârteaz─â cu ap─â. Repet─â acest tratament de dou─â ori pe s─âpt─âm├ón─â.

Tratament pentru acnee

Acneea este o afec┼úiune nepl─âcut─â, care se manifest─â prin apari┼úia de co┼čuri albe sau negre pe zona fe┼úei, dar ┼či ├«n alte zone ale corpului, cum ar fi bra┼úele sau spatele.

Aloe vera este un excelent remediu pentru a spune adio acestei afec┼úiuni, ├«ntruc├ót compu┼čii s─âi omoar─â bacteriile care provoac─â acnee. ├Än plus, are efect antiinflamator ┼či gr─âbe┼čte vindecarea pielii.

: 2 linguri de aloe vera (proasp─ât stoars─â) ┼či 3 pic─âturi de ulei esen┼úial de arbore de ceai. Se amestec─â cele dou─â ingrediente ┼či se aplic─â pe zonele cu probleme. Se las─â s─â ac┼úioneze 20 de minute, dup─â care tenul se cl─âte┼čte cu ap─â c─âldu┼ú─â.

Tratament pentru p─âr rebel ┼či neascult─âtor

P─ârul cre┼ú are nevoie de o ├«ngrijire atent─â ┼či mai ales de o hidratare intens─â din cauze firelor rebele, care confer─â p─ârului un aspect de m─âtur─â.

: 1 avocado copt ┼či 2 linguri de ulei de m─âsline. Se extrage pulpa de avocado ┼či se amestec─â cu uleiul de m─âsline p├ón─â se ob┼úine o past─â omogen─â. Se aplic─â pe p─ârul umed ┼či se maseaz─â p─ârul. Se las─â s─â ac┼úioneze 20 de minute, apoi se cl─âte┼čte.

Tratament pentru pete

Expunerea frecvent─â la soare ┼či schimb─ârile hormonale sunt principalele cauze ale apari┼úiei petelor pe piele. Pentru atenuarea petelor, ai nevoie de un tratament cu efect de iluminare ┼či exfoliere, care s─â ajute la eliminarea impurit─â┼úilor ┼či celulelor moarte ce afecteaz─â tonul natural al pielii.

: 1 l─âm├óie, 3 linguri┼úe de zah─âr brun ┼či 1 lingur─â de ulei de m─âsline. Se amestec─â sucul de la l─âm├óie cu restul ingredientelor ┼či se aplic─â tratamentul printr-un masaj u┼čor, pe toate zonele afectate. Se las─â s─â ac┼úioneze timp de 10 minute, apoi se cl─âte┼čte cu ap─â c─âldu┼ú─â.

Dup─â acest tratament, trebuie evitat─â expunerea la soare, deoarece pot ap─ârea pete noi sau irita┼úii. Folose┼čte o crem─â de protec┼úie solar─â pentru a evita apari┼úia de pete.