Tratamente eficiente pentru cele mai întâlnite probleme de frumuseţe

1 2 jpg jpeg

Pentru că părul şi pielea sunt expuse în mod constant la factorii externi precum poluare, soare, vânt, schimbări de temperatură etc., este important să le acordăm o îngrijire adecvată.

Drept urmare, tratamentele naturiste pot fi soluţii eficiente şi deloc costisitoare, care au grijă de frumuseţea noastră!

Tratament pentru buze uscate

Schimbările bruşte de temperatură şi de pH ale pielii pot provoca uscăciunea buzelor, care se crapă şi devin foarte dureroase. Drept urmare, ai nevoie de un exfoliant care să elimine celulele moarte ale pielii şi care să-ţi hidrateze în profunzime buzele.

Ai nevoie de: 1 lingură de zahăr brun şi 2 linguri de ulei de cocos. Se amestecă ingredientele până se obţine o pastă. Masează buzele cu acest amestec şi lasă-l să acţioneze 15 minute, apoi îndepărtează cu apă. Repetă acest tratament de două ori pe săptămână.

Tratament pentru acnee

Acneea este o afecţiune neplăcută, care se manifestă prin apariţia de coşuri albe sau negre pe zona feţei, dar şi în alte zone ale corpului, cum ar fi braţele sau spatele.

Aloe vera este un excelent remediu pentru a spune adio acestei afecţiuni, întrucât compuşii săi omoară bacteriile care provoacă acnee. În plus, are efect antiinflamator şi grăbeşte vindecarea pielii.

: 2 linguri de aloe vera (proaspăt stoarsă) şi 3 picături de ulei esenţial de arbore de ceai. Se amestecă cele două ingrediente şi se aplică pe zonele cu probleme. Se lasă să acţioneze 20 de minute, după care tenul se clăteşte cu apă călduţă.

Tratament pentru păr rebel şi neascultător

Părul creţ are nevoie de o îngrijire atentă şi mai ales de o hidratare intensă din cauze firelor rebele, care conferă părului un aspect de mătură.

: 1 avocado copt şi 2 linguri de ulei de măsline. Se extrage pulpa de avocado şi se amestecă cu uleiul de măsline până se obţine o pastă omogenă. Se aplică pe părul umed şi se masează părul. Se lasă să acţioneze 20 de minute, apoi se clăteşte.

Tratament pentru pete

Expunerea frecventă la soare şi schimbările hormonale sunt principalele cauze ale apariţiei petelor pe piele. Pentru atenuarea petelor, ai nevoie de un tratament cu efect de iluminare şi exfoliere, care să ajute la eliminarea impurităţilor şi celulelor moarte ce afectează tonul natural al pielii.

: 1 lămâie, 3 linguriţe de zahăr brun şi 1 lingură de ulei de măsline. Se amestecă sucul de la lămâie cu restul ingredientelor şi se aplică tratamentul printr-un masaj uşor, pe toate zonele afectate. Se lasă să acţioneze timp de 10 minute, apoi se clăteşte cu apă călduţă.

După acest tratament, trebuie evitată expunerea la soare, deoarece pot apărea pete noi sau iritaţii. Foloseşte o cremă de protecţie solară pentru a evita apariţia de pete.