Tratament natural pentru vergeturi

1 2 jpg jpeg

Printre tratamentele naturale pentru vergeturi se numără şi un aliment pe care, cu siguranţă, îl ai şi tu în bucătărie: zahărul.

Zahărul, un bun tratament natural pentru vergeturi

Iată ce trebuie să faci: amestecă două linguri de zahăr cu două linguriţe de ulei de migdale. Adaugă şi câteva picături de suc de lămâie. Compoziţia rezultată o poţi aplica pe vergeturi. Apoi, masează uşor, timp de şapte – zece minute, în fiecare zi, înainte de duş. Acest tratament natural pentru vergeturi trebuie să-l repeţi timp de opt săptămâni.

Un alt tratament natural pentru vergeturi este şi aloe vera.Enzimele din compoziţia plantei sprijină eliminarea ţesutului afectat în timp ce menţine pielea bine hidratată. Aplică direct gel de aloe vera pe piele şi lasă-l patru – cinci minute. Apoi, îndepărtează-l cu apă călduţă. Acest tratament natural pentru vergeturi trebuie aplicat de două ori pe săptămână, timp de două luni.

Şi sucul de cartofi este un bun tratament pentru vergeturi. Acesta conţine vitamine şi minerale care ajută la înmulţirea şi regenerarea celulelor pielii. Taie un cartof în felii groase. Ia o bucată şi frecaţi-o pe piele timp de câteva minute, asigurându-vă că lichidul scurs acoperă porţiunea afectată. Lasă apoi sucul cartofului să se usuce pe piele. După 15 minute, îndepărtează-l cu apă călduţa.

Sucul de lămâie este şi el un eficient tratament natural pentru vergeturi. Acesta sporeşte producţia de colagen a pielii. El poate fi aplicat direct pe piele, prin mişcări circulare, permiţând pielii să-l absoarbă timp de cel puţin 10 minute înainte de a-l şterge cu apă călduţă.

Tratament natural pentru vergeturi: sucul de castraveţi, albuşurile şi uleiul de ricin

Sucul de castraveţi, la fel de eficient în tratarea vergeturilor. Băgaţi la blender un castravete şi o lămâie. Aplicaţi compoziţia realizată direct pe piele. Lasă 15 minute să acţioneze şi apoi spală cu apă călduţă.

Un alt tratament natural pentru vergeturi este uleiul de măsline. Aplică-l direct pe piele, cu ajutorul unei comprese sterile. Lasă-l să acţioneze minimum jumătate de oră. Poţi repeta acest tratament o dată, de două ori pe săptămână. Şi uleiul de ricin este un tratament natural pentru vergeturi. Acesta trebuie aplicat direct pe piele. Masează uşor şi lasă-l să acţioneze 15 minute. Apoi, bandajează-ţi zona cu o cârpă din bumbac şi las-o aşa o jumătate de oră. Repetă tratamentul minimum patru săptămâni.

Albuşurile de ou mai sunt un bun tratament natural pentru vergeturi.

Bate într-un castronel două albuşuri. Aplică –le pe zonele cu probleme într-un strat gros şi lasă-le până se usucă complet. Apoi, curăţă-le cu apă rece. Apoi, masează pielea cu puţin ulei de măsline. Acest tratament poate fi repetat zilnic, timp de o lună.