Soluţii naturale pentru micşorarea porilor dilataţi

1 2 jpg jpeg

Mărimea porilor variază de la persoană la persoană, însă acele persoane cu tenuri grase se confruntă cel mai adesea cu ceea ce se cheamă pori dilataţi, care sunt destul de vizibili şi pe care toată lumea încearcă să-i ascundă.

În general, tenul cu porii dilataţi este specific tenurilor acneice, cu puncte negre, pete sau alte afecţiuni cutanate care afectează frumuseţea pielii.

Iată, aşadar, câteva remedii naturiste pentru minimizarea aspectului de pori dilataţi!

Mască cu albuş de ou

Albuşul de ou reface tonusul pielii şi luptă împotriva porilor măriţi. De asemenea, echilibrează secreţia de sebum, fără să provoace uscarea pielii.

Ai nevoie de: 1 gălbenuş de ou, 2 linguri de făină de ovăz şi 2 linguri de suc de lămâie.

Se bate albuşul spumă şi se amestecă cu făina de ovăz şi zeama de lămâie până se obţine o pastă omogenă. Se întinde masca pe pielea curată şi se îndepărtează după 30 de minute cu apă călduţă. Masca se aplică de 2 ori pe săptămână pentru rezultate vizibile.

Loţiune cu suc de roşii

Sucul de roşii are acţiune astringentă, astfel că curăţă porii şi îi micşorează. De asemenea, postasiul din roşii atenuează petele, în cazul în care ai un ten pătat.

Ai nevoie de: 1 roşie coaptă, 1 lingură de oţet de mere şi 4 linguri de apă plată.

Se stoarce roşia şi se amestecă cu restul ingredientelor până se obţine o pastă omogenă. Se întinde produsul pe tenul curat cu ajutorul unei dischete de bumbac şi se lasă să se usuce, după care se clăteşte pielea cu apă rece. Pentru rezultate eficiente, se aplică loţiunea de 3 ori pe săptămână.

Mască cu miere

Hidratantă şi plină de vitamine şi minerale, mierea este un excelent ajutor când vine vorba de îngrijirea pielii. În plus, mierea luptă împotriva formelor grave de acnee şi are acţiune antibacteriană şi antimicrobiană, reglând astfel secreţia de sebum a pielii.

Ai nevoie de: 2 linguri de miere de albine şi 1 lingură de făină de ovăz.

Se amestecă omogen cele două ingrediente şi se masează uşor pe tenul curat, insistând pe zona T (frunte, nas, bărbie). Se clăteşte cu apă rece, rezultând un ten proaspăt şi curat. Aplică soluţia de 2 ori pe săptămână.