Soluţii naturale împotriva bătăturilor

1 2 jpg jpeg

B─ât─âturile sunt por┼úiuni ale pielii ├«ngro┼čate ├«n urma contactului cu ├«nc─âl┼ú─âmintea. ├Än timp, unele dintre ele pot provoca infec┼úii ale pielii. NU ├«ncerca s─â ├«ndep─ârtezi b─ât─âturile prin t─âiere, deoarece riscul de infec┼úie este mare. Po┼úi urma ├«n schimb ace┼čti 3 pa┼či simpli.

Soluţii naturale împotriva bătăturilor - Înmoaie picioarele

Pune picioarele ├«ntr-un vas cu ceai de mu┼če┼úel pentru aproape 30 de minute. Nu te ├«ngrijora dac─â ceaiul p─âteaz─â pu┼úin pielea, deoarece culoarea va ie┼či cu ap─â ┼či s─âpun. O alt─â variant─â pentru a ├«nmuia pielea este s─â scufunzi picioarele 30 de minute ├«n ap─â cald─â ├«n care ai pus 3 linguri┼úe de bicarbonat de sodiu.

Astfel pielea moart─â se va dizolva ┼či va ├«ncepe procesul de vindecare. La fel de eficient este ┼či remediul pe baz─â de o┼úet de mere. Pune o felie de p├óine ├«n o┼úet, dup─â care aplic-o pe b─ât─âtur─â ┼či ├«nf─â┼čoar-o cu un bandaj. Las-o s─â ac┼úioneze peste noapte.

Soluţii naturale împotriva bătăturilor - Îndepărtează pielea moartă

Dup─â ce s-a ├«nmuiat, freac─â pielea prin mi┼čc─âri circulare cu ajutorul unei pile, sau a pietrei ponce. Dac─â pielea este ├«n continuare tare, mai po┼úi ├«nmuia picioarele pentru c├óteva minute. B─ât─âtura este ├«ndep─ârtat─â doar atunci c├ónd pielea r─âm├óne roz.

Afl─â mai multe remedii pe clickpentrufemei.ro