Soluţii naturale împotriva bătăturilor

1 2 jpg jpeg

Bătăturile sunt porţiuni ale pielii îngroşate în urma contactului cu încălţămintea. În timp, unele dintre ele pot provoca infecţii ale pielii. NU încerca să îndepărtezi bătăturile prin tăiere, deoarece riscul de infecţie este mare. Poţi urma în schimb aceşti 3 paşi simpli.

Soluţii naturale împotriva bătăturilor - Înmoaie picioarele

Pune picioarele într-un vas cu ceai de muşeţel pentru aproape 30 de minute. Nu te îngrijora dacă ceaiul pătează puţin pielea, deoarece culoarea va ieşi cu apă şi săpun. O altă variantă pentru a înmuia pielea este să scufunzi picioarele 30 de minute în apă caldă în care ai pus 3 linguriţe de bicarbonat de sodiu.

Astfel pielea moartă se va dizolva şi va începe procesul de vindecare. La fel de eficient este şi remediul pe bază de oţet de mere. Pune o felie de pâine în oţet, după care aplic-o pe bătătură şi înfăşoar-o cu un bandaj. Las-o să acţioneze peste noapte.

Soluţii naturale împotriva bătăturilor - Îndepărtează pielea moartă

După ce s-a înmuiat, freacă pielea prin mişcări circulare cu ajutorul unei pile, sau a pietrei ponce. Dacă pielea este în continuare tare, mai poţi înmuia picioarele pentru câteva minute. Bătătura este îndepărtată doar atunci când pielea rămâne roz.

Află mai multe remedii pe clickpentrufemei.ro