Secrete de înfrumuseţare

1 2 jpg jpeg

Măşti revitalizante pentru păr De regulă, un balsam obişnuit stă prea puţin timp pe firul de păr pentru a oferi rezultate de lungă durată şi este indicat, în special, pentru a evita încurcarea lui. O mască hrănitoare lăsată să acţioneze peste noapte va face părul mai puternic şi îi va reda vitalitatea. Foloseşte ingrediente naturale şi clăteşte bine părul a doua zi. Amestecă 1 lingură de miere cu 1 lingură ulei de măsline şi ½ linguriţă de oţet. Dublează cantităţile în cazul în care ai părul mai lung. Întinde pasta obţinută pe toată lungimea şuviţelor, acoperă cu o casca de duş şi las-o să acţioneze peste noapte, clătind bine părul a doua zi. Exfoliere pentru buze moi Mai ales în sezonul rece, buzele uscate şi crăpate îţi pot da bătăi de cap. Dacă le exfoliezi înainte de culcare, vor redeveni moi şi catifelate. Masează-le uşor câteva minute cu periuţa de dinţi, procedeu care va îndepărta celulele moarte şi va stimula circulaţia sângelui. Totodată, poţi aplica seara un amestec dintr-o jumătate de linguriţă de miere şi o jumătate de linguriţă de zahăr brun, pe care îl laşi să acţioneze 5-10 minute. Clăteşti apoi buzele cu apă călduţă. Hidratează-le la final cu un balsam pe bază de unt de cacao, unt de shea sau câteva picături de ulei de cocos. Hidratare pentru mâini uscate Dacă ţi se usucă mâinile frecvent şi ai senzaţia de piele care te strânge, seara e cel mai indicat să aplici un tratament care hidratează şi reface epiderma. Înmoaie mâinile într-un vas în care ai adăugat 1-2 linguriţe de bicarbonat de sodiu şi masează-le uşor 5 minute. Aplică din abundenţă o cremă puternic hidratantă sau 1 linguriţă cu ulei de măsline şi acoperă-le cu o pereche de mănuşi. În caz că nu ai la îndemână poţi folosi, la nevoie, o pereche de şosete de bumbac. Mănuşile vor împiedica transferul surplusului de cremă pe lenjeria de pat sau haine şi vor ajuta ca aceasta să se absoarbă mai bine. A doua zi, mâinile tale vor fi catifelate, iar pielea îşi va redobândi elasticitatea. Repetă tratamentul constant, de cel puţin 2 ori pe săptămână. Tratament pentru călcâie fine Şi pielea de pe picioare merită să fie răsfăţată în timpul nopţii. Înmoaie călcâiele în puţină apă călduţă cu 1 lingură de sare de mare, masează-le uşor, apoi aplică un produs special pentru hidratarea lor. Acoperă-le cu şosete din bumbac şi bucură-te dimineaţa de o piele mult mai fină. Un alt tratament la îndemână poate fi preparat din 100 ml de ulei de parafină, folosit des în saloanele de înfrumuseţare, pe care îl amesteci cu o fiolă de vitamina A. Laşi să acţioneze peste noapte, la fel ca în cazul cremei.

Sfat

Dacă vrei să scapi de cearcăne, ţine 10 minute, înainte de culcare, câteva felii de castravete pe ochii închişi.

Rutină specială pentru un ten luminos

Serurile şi cremele de faţă de noapte au în compoziţie ingrediente care refac structura pielii în timp ce dormi. Şi produsele intens hidratante acţionează mai eficient decât în timpul zilei, când tenul este expus la soare şi praf. Foloseşte-le cu regularitate, iar dimineaţa vei privi în oglindă un chip mai luminos. În locul lor, poţi folosi câteva picături de ulei de argan, de migdale dulci sau sâmburi de struguri, care hrănesc pielea intens sau un amestec dintr-o fiolă de vitamina A şi o fiolă de vitamina E, care ţin ridurile la distanţă. Tamponează uşor faţa cu un prosop curat, pentru a îndepărta excesul.

Truc

Scapă de un coş nedorit aplicând un strop de pastă de dinţi pe zona afectată şi las-o să acţioneze peste noapte.

Foloseşte o lenjerie de pat care nu conţine materiale sintetice, pentru a te bucura atât de o piele frumoasă, cât şi de un păr care se aranjează mai uşor şi nu se electrizează. Optează pentru o faţă de pernă din satin, bumbac sau mătase, care nu irită pielea şi nu produce atât de multe cute care, în timp, duc la formarea ridurilor.