Sarea de Himalaya, detoxifiant pentru piele
Despre sarea de Himalaya se spune că este cea mai pură din lume şi deci mai sănătoasă decât sărurile procesate. Bogată în minerale, sarea roz este folosită în general în gastronomie, însă proprietăţile ei o recomandă şi pentru îngrjirea pielii.
Sarea de Himalaya detoxifică pielea
Cel mai cunoscut beneficiu al sării roz este acela că înlătură toxinele de la nivelul pielii, scoţând din pori praful şi alte efecte ale poluării, precum şi bacteriile, lăsând în urmă o piele curată şi catifelată. Pentru o baie detoxifiantă, prepară un amestec dintr-o ceaşcă de lapte, 10 picături de ulei de ienupăr şi 10 picături de ulei de lavandă. Pune apă fierbinte în cadă, apoi dizolvă 4 linguri de sare de Himalaya în ea. Toarnă şi laptele cu uleiuri şi apoi intră şi tu în cadă, pentru o baie cu efect detoxifiant şi de întinerire.
Înlătură celulele moarte cu sare de Himalaya
Dacă te-ai obişnuit să foloseşti ca produs exfoliant natural zahărul sau mălaiul, e bine să ştii că şi sarea te ajută să-ţi cureţi în profunzime pielea feţei şi a corpului. Celulele moarte şi praful sunt îndepărtate cu ajutorul scrubului cu sare roz. Amestecă 1 ceaşcă de sare de Himalaya cu o jumătate de ceaşcă de ulei de cocos şi 10 picături de ulei de geranium. Masează-ţi uşor pielea feţei şi a corpului cu acest scrub, apoi spală-te. Acest procedeu ajută şi la prevenirea ridurilor fine care apar pe faţă, precum şi la reducerea petelor mai închise, uniformizând nuanţa tenului.
Sarea de Himalaya tratează acneea
Efectul antiseptic al sării roz contribuie la reducerea erupţiilor acneice de cauză bacteriană. Pentru a trata acneea, pune o jumătate de linguriţă de sare de Himalaya şi o jumătate de ceaşcă de apă într-un recipient cu pulverizator şi agită-l bine. Pulverizează amestecul pe faţă zilnic, după ce îţi cureţi pielea înainte de culcare.
Loţiunea tonică micşorează porii
Unul dintre paşii îngrijirii pielii este utilizarea unei loţiuni tonice. Dacă nu vrei să foloseşti produse din comerţ, îţi poţi face acasă o loţiune cu sare de Himalaya, care oferă fermitate pielii şi micşorează porii. Pentru a obţine un toner homemade, pune într-un recipient cu pulverizator o jumătate de linguriţă de sare şi o jumătate de ceaşcă de apă şi agită bine recipientul. Adaugă apoi 1 linguriţă de ulei de cocos şi 2 picături de ulei de lămâie şi agită din nou. După ce îţi cureţi tenul, pulverizează pe faţă loţiunea obţinută. Las-o să se usuce şi apoi foloseşte crema ta obişnuită de faţă.