Reţete de frumuseţe cu rădăcinoase

1 2 jpg jpeg

Sfecla roşie, contra acneei

Bogată în fier, magneziu şi vitamina B6, sfecla roşie este un ingredient care poate fi folosit cu succes în reţete de îngrijire. Are proprietăţi antibacteriene, ceea ce înseamnă că este utilă pentru soluţionarea problemelor cu tenul.

Dacă acneea nu-ţi dă pace, aplică pe zonele cu probleme o soluţie obţinută din două linguriţe de suc de sfeclă roşie şi două lingurţie de zeamă de lămâie. Laşi să acţioneze 15 minute, apoi clăteşti cu apă călduţă.

Gulia te scapă de petele de pe faţă

Ca să scapi de petele de pe faţă, rade o jumătate de rădăcină de gulie, apoi amesteci cu puţină zeamă de lămâie şi aplici pe ten, un sfert de oră. Remediul este recomandat de două ori pe săptămână, până la ameliorarea problemei.

În compoziţia guliei intră o cantitate consistentă de antioxidanţi şi izocianaţi, substanţe care previn apariţia celulelor canceroase, potrivit reprezentanţilor Institutului de Tehnologie Alimentară din SUA. Cel mai bine este să o mănânci sub formă de salată.

Ţelina, ideală pentru o piele catifelată

Pentru un ten fin, de catifea, apelează cu încredere la ţelină. Faci un gomaj din două linguriţe de suc de ţelină, amestecate cu zaţ de cafea şi una-două linguri de smântână. Masezi blând, laşi să acţioneze câteva minute, apoi clăteşti cu apă călduţă.

Morcovii previn ridurile

Morcovul conţine betacaroten, prevenind îmbătrânirea prematură a celulelor şi apariţia ridurilor. Poţi face o mască din jumătate de morcov ras, pe care îl amesteci cu o linguriţă de iaurt, un albuş şi puţină miere. O aplici de două ori pe săptămână.

O altă reţetă de frumuseţe pentru revigorarea tenului este obţinută din doi morcovi medii, pe care îi pasezi bine. Pui peste amestec o lingură de miere şi o lingură de ulei de măsline. Dacă ai tenul uscat, adaugă aproximativ 10 picături de lămâie, dacă, în schimb, ai tenul gras, poţi adăuga până la o lingură de suc de lămâie. Această mască este bună pentru orice tip de ten şi revigorantă.