Reţete de balsam natural pentru păr preparat în casă

1 2 jpg jpeg

Astfel, pentru a avea un păr sănătos, este bine să se evite deshidratarea lui, aplicarea repetată de coloranţi chimici, expunerea regulată la temperaturi înalte şi ruperea sau despicarea firului de păr.

Totuşi, multe persoane apelează la balsamuri din comerţ pline de chimicale în încercarea de a revitaliza şi hidrata părului, deşi acestea fac mai mult rău decât bine.

În cele ce urmează, îţi vom prezenta câteva reţete de balsam natural pe care le poţi prepara acasă cu ingrediente naturale şi ieftine, cu rezultate spectaculoase!

Balsam cu avocado

Pulpa de avocado întăreşte şi hidratează intens părul datorită conţinutului său ridicat de vitamine, minerale, apă şi uleiuri vegetale. În plus, fructul stimulează producţia de colagen şi poate fi folosit pentru orice tip de păr, întrucât previne despicarea firelor de păr.

Pentru a prepara acest balsam de păr, ai nevoie de 1-2 linguri de maioneză, care se va amesteca cu pulpa unui fruct de avocado până ce vei obţine o pastă de culoare verde. Amestecul se aplică uniform pe părul umed, de la rădăcină până la vârfuri, şi se lasă să acţioneze cel puţin 20 de minute. Apoi, se clăteşte şi se spală părul ca de obicei.

Balsam cu ulei esenţial de rozmarin

Rozmarinul este recunoscut pentru faptul că previne căderea şi ruperea părului, precum şi albirea prematură a acestuia. Uleiul esenţial de rozmarin este potrivit în special pentru părul uscat, cu mătreaţă.

Pentru a prepara acest balsam de păr, ai nevoie de jumătate de ceaşcă de ulei esenţial de rozmarin (pentru uz cosmetic), care trebuie încălzit şi apoi aplicat uniform printr-un masaj uşor pe scalp, doar la rădăcina firului de păr. Se lasă să acţioneze aproximativ o jumătate de oră, apoi se clăteşte bine şi se spală părul cu şampon.

Balsam cu miere

Fără îndoială, mierea este cel mai bun ingredient oferit de natură pentru hidratarea părului. Mierea conţine foarte multe vitamine şi enzime care previn uscarea părului şi oferă o strălucire sănătosă. Acest balsam este foarte potrivit pentru părul creţ sau ondulat în mod natural.

Pentru a prepara acest balsam, ai nevoie de jumătate de cană de miere, jumătate de cană de ulei de măsline şi un ou. Se amestecă ingrediente, iar pasta rezultată se întinde pe toată lungimea părului. Se lasă să acţioneze jumătate de oră, după care se clăteşte din abundenţă cu apă călduţă şi se spală părul cu un şampon potrivit tipului de păr.