Remedii naturiste pentru părul gras

Cele mai bune metode pentru prevenirea vârfurilor despicate jpeg

Din păcate, părul gras are cauze ereditare, datorate unei secreţii exagerate de sebum a glandelor sebacee. În cele ce urmează, îţi vom prezenta câteva remedii naturiste pentru părul gras, dar şi cum poţi corecta această problemă, temporar, ce-i drept!

Remedii naturiste pentru părul gras - soluţii naturale pentru clătirea părului

Apă de clătit cu rozmarin: această plantă aromatică conţine uleiuri esenţiale care limitează producţia de sebum. Pentru a o prepara: varsă apa clocotită intr-un vas, peste doua lingurite de rozmarin uscat.

Lasă sa se infuzeze 20 de minute şi strecoară lichidul intr-o sticla de plastic. Clăteşte-te cu această infuzie, după ultimul clătit cu apă curată. Aroma de rozmarin va rămâne impregnată în păr.

Apă de clătit cu suc de lămâie: stoarce două lămâi în apă distilată (două căni mari de ceai), apoi vars-o într-o sticlă goală de şampon. Spală-te pe cap în mod normal, clăteşte-te cu apă curată, tamponaţi părul cu un prosop, apoi aplică apa cu lămâie pe pielea capului, la rădăcina firului de păr. Lasă să acţioneze 5 minute, apoi clăteşte abundent, cu apă călduţă.

Apa de clătit cu oţet: bogat în acizi, oţetul contribuie, de asemenea, la degresarea părului. Amestecă o cană de apă cu una de oţet, clăteşte părul cu apa curata, apoi cu acest amestec. Mirosul de oţet se evapora repede.

Remedii naturiste pentru părul gras - bicarbonat de sodiu

Vrei ca părul tău să-şi recapete strălucirea? Bicarbonatul de sodiu este soluţia. Adaugă 4 linguri de pulbere în şamponul tău şi vei observa că după fiecare spălare, părul tău va fi mai sănătos şi vei scăpa de aspectul de păr gras. Mai mult, vei pune pe fugă şi mătreaţa, în cazul în care suferi de această afecţiune inestetică.

Remedii naturiste pentru părul gras - suc de lămâie

O altă metodă prin care poţi scăpa de părul gras este sucul de lămâie. Combină două linguri de suc de lămâie cu o cană de apă. După şamponare şi clătire, aplică pe păr, în special la rădăcină, acest amestec şi sterge părul în mod normal.

Remedii naturiste pentru părul gras - mască cu gălbenuş de ou

Acest tratament naturist nu doar că va îndepărta aspectul de păr gras, dar va da şi o strălucire aparte podoabei capilare. Bate 2 gălbenuşuri de ou cu 2 linguri de zeama de lămâie şi aplică această mască pe părul umed. Las-o să acţioneze 5 minute, după care clăteşte. Pentru a obţine rezultatele dorite, aplică masca de 2-3 ori pe săptămână.

Remedii naturiste pentru părul gras - infuzii din plante în loc de balsam

Foloseşte ceai (de nuc, mentă, muşeţel etc.) în loc de balsam pentru că are efect astringent şi reduce din secreţia de sebum.