Proprietăţile terapeutice ale apei de orez

1 2 jpg jpeg

Când este pus la fiert, orezul eliberează în apă o serie de substanţe nutritive. Astfel, în apa rămasă după fierbere există o mulţime de vitamine şi minerale care au un efect benefic pentru piele şi păr.

Apa de orez este bogată în minerale şi vitamine (B1, C, E) care ajută la catifelarea şi tonifierea pielii. De asemenea, apa de orez are puterea de a regenera şi hrăni pielea.

Cum se prepară apa de orez?

Ai nevoie de orez jasmine (preferabil organic) şi apă purificată/distilată. Fierbe orezul în apă şi apoi strecoară excesul într-un pahar pe care îl păstrezi la frigider peste noapte. Odată ce s-a răcit, va fi un ingredient puternic pentru un ten luminos şi un păr strălucitor. Lichidul poate fi păstrat la frigider cel mult patru zile.

1 2 jpg jpeg

Află cum poţi slăbi cu ajutorul apei de orez AICI

Beneficiile apei de orez pentru sănătate

Consumul apei de orez are multe beneficii pentru sănătate. Astfel, apa de orez este o sursă de energie - furnizează energie datorită conţinutului ridicat de carbohidraţi. De asemenea, ajută la îmbunătăţirea funcţiilor cardiovasculare ale organismului.

Potrivit healthyfoodhouse.com, apa de orez poate fi folosită ca remediu natural împotriva febrei, întrucât împiedică deshidratarea şi stările de vomă. În plus, înlocuieşte nutrienţii pierduţi şi accelerează procesul de recuperare.

Totodată, consumul de apă de orez combate efectul nociv al radiaţiilor UV. Orizanolul este substanţa care ne protejează de razele soarelui. Apa de orez combate diareea, fiind un remediu excelent atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. Apa de orez nu are contraindicaţii şi nici efecte adverse.

Beneficiile apei de orez pentru frumuseţe

Apa în care a fiert orezul poate fi folosită pentru curăţarea tenului. Aceasta lasă pielea catifelată şi elimină impurităţile. De asemenea, apa rămasă după ce ai fiert orezul are proprietatea de a bloca porii, ceea ce împiedică apariţia coşurilor.

1 2 jpg jpeg

Apa de orez este folosită în mod tradiţional de femeile din China, dar şi din Asia de sud-est pentru întreţinerea frumuseţii tenului şi părului. Masează-ţi în mod regulat părul folosind apa rămasă după ce ai fiert orezul, după care las-o să acţioneze timp de câteva minute. Părul tău va fi hidratat, curăţat şi va avea un aspect mult mai sănătos.

Data viitoare când fierbi orez, gândeşte-te de două ori înainte să arunci apa.