Plante şi remedii naturale pentru o privire mai tânără cu 5 ani

1 privire tanara jpg jpeg

Când privirea îţi alunecă spre oglindă simţi imediat cum ai vrea să schimbi ceva. Liniile uşoare din jurul ochilor se vedeau, acum câţiva ani, doar atunci când râdeai… Nu căuta cele mai noi creme apărute pe piaţă, ci încearcă loţiunile preparate în casă.

Infuzii, creme naturale – toate sunt blânde cu pielea sensibilă din jurul ochilor şi nu lasă urme. Şi în plus, toate remediile care atenuează ridurile reduc cearcănele şi limpezesc privirea sunt uşor de preparat şi conţin ingrediente accesibile şi ieftine. Ce trebuie să ştii? Odată preparate, păstrează-le câteva zile (cazul cremelor, infuziile – doar câteva ore) şi neapărat la frigider. Pentru ca efectul lor să fie mai rapid şi de durată, foloseşte-le în fiecare zi, dimineaţa şi seara.

„Floarea de ochi“, contra cearcănelor

Ce o mai fi şi asta – „floare de ochi”? Aşa este denumit silurul, o plantă folosită din străbuni pentru afecţiunile ochilor (cum ar fi blefarita – inflamaţia pleoapei), dar şi pentru îngrijirea lor. Mai exact, remediile din această plantă îndepărtează ridurile şi cearcănele. Prepară o infuzie din două linguriţe de plantă la o cană cu apă fierbinte. Lasă la infuzat două minute şi adaugă un praf mic de sare şi filtrează bine (prin tifon dublu). Cu această infuzie se fac spălături în zona ochilor sau se pun comprese seara, înainte de culcare. În acelaşi timp, este recomandat să bei câte 1-2 căni pe zi de infuzie de silur în timpul zilei.

Crema de migdale, în ridurile de expresie

Dacă eşti un „zâmbăreţ” şi asta se vede în jurul ochilor (acea ”laba gâştii”), poţi încerca următoarea cremă preparată în casă: amesteci lanolină şi ulei de migdale dulci în proporţii egale şi masezi uşor zona de sub ochi cu acest amestec. Ai grijă să amesteci cantităţi mici, ca să nu ţii crema mai mult de  o săptămână – două la frigider.

Florile de albăstrele, pentru pleoape ridate

Primele semne serioase că ochii îmbătrânesc sunt ridurile accentuate de la nivelul pleoapei. Dacă şi ţie ţi-au apărut, încearcă zilnic compresele cu infuzie de albăstrele, preparată dintr-o lingură de plantă uscată la o cană cu apă fierbinte. Lasă la infuzat aproximativ două minute. Albăstrelele au proprietăţiu astringente şi antiinflamatoare.

Ochi obosiţi? Încearcă infuzia de trandafir!

Ochii odihniţi dau şi o altă vârstă privirii, nu? Pentru „limpezirea” ochilor obosiţi, poţi face frecvent comprese cu infuzie de petale de trandafir de dulceaţă. Pune două linguriţe de petale proaspete într-o cană cu apă dată în clocot. Compresele se pot pune şi dimineaţa, nu doar seara, o perioadă, până când ochii îşi pierd din roşeaţă.

Apa pentru infuzie, fiartă 30 de minute

Pentru că zona ochilor este foarte sensibilă şi predispusă la infecţii, este indicat să speli foarte bine vasele în care prepari infuzia cu care ai de gând să-ţi clăteşti ochii. Cel mai bine ar fi să fierbi apa folosită şi vasele timp de 30 de minute. Poţi păstra infuziile şi decocturile în flacoane pentru cel mult şase ore de la preparare.

Nu uita de produsele naturale din aloe vera, pe care le găseşti în magazinele cu produse naturale. Sunt foarte bune pentru menţinerea tinereţii ochilor.