Pătrunjelul te scapă de kilogramele în plus

1 2 jpg jpeg

Deşi până acum poate nu i-ai acordat suficientă atenţie, descoperă cât de important este să mănânci pătrunjel cât mai des. Este plin de vitamine şi minerale esenţiale pentru organism dintre care amintim vitaminele: A, B, C, K, fier, potasiu.

Efect puternic de eliminare a kilogramelor în plus

Pătrunjelul este hrănitor, iar o dietă care are la bază consumul lui nu expune organismul niciunui pericol, aşa cum se întâmplă cu alte diete rapide sau drastice.

Citeşte şi: Pătrunjelul şi lămâia îţi protejează ficatul

Este un bun diuretic care ajută la eliminarea toxinelor, reduce pofta de mancare, combate retenţia apei în organism şi balonarea, menţine echilibrul zahărului în sânge şi împiedică fluctuaţiile în greutate.

Cum se ţine dieta cu pătrunjel

Poţi să faci suc din pătrunjel sau să alegi să-l mănânci sub formă de salată.

Ingrediente:

- 2 mâini de pătrunjel mărunţiţ

- 1/2 pahar suc de lămâie

- 1 măr mărunţit

- 1 tulpină de ţelină

- 3 castraveţi tăiaţi mărunt

- 1/4 lingură pudră de ghimbir

- 2 ceşti apă plată , dacă alegi să îl faci suc

Dacă alegi să mergi pe varianta salată, atunci cele două ceşti de apă nu trebuie să le iei în considerare.

Pune toate aceste ingrediente într-un blender şi vei obţine 2 porţii pe care trebuie să le consumi pe parcursul întregii zile.

Află care sunt tratamentele naturiste pe care poţi să le faci cu ajutorul pătrunjelului AICI

Salată libaneză de pătrunjel

Cea mai cunoscută salată de pătrunjel este cea de origine libaneză care este compusă din trei sferturi pătrunjel tocat, un sfert de roşii tocate mărunt, zeama de a o lămâie şi puţin grâu măcinat. Se consumă pe tot parcursul zilei.

Poţi adăuga pătrunjel la tot ce vrei să prepari în bucătărie de la mâncăruri gătite - supe, omlete, tocăniţe, fripturi cu sos, legume la cuptor - până la salate.

Reţine!

Ca să obţii efectul de subţiere a corpului tău, nu este suficient doar să bei suc de pătrunjel sau să mănânci doar salată. Este bine să le combini pe amândouă, cu puţină mişcare şi un program adecvat de somn