Măşti naturale care şterg petele şi pistruii

1 2 jpg jpeg

Tratament abraziv cu mălai şi albuş

Cea mai bună mască abrazivă naturală împotriva punctelor negre este cea pe bază de mălai. Baţi spumă un albuş, după care pui o lingură de mălai şi amesteci. Aplici pe zonele afectate de punctele negre, masezi usor şi laşi să acţioneze timp de 15 minute. După aceea te ştergi cu o pânză curată şi te clăteşti cu apă călduţă.

Exfoliant cu ovăz

Ai nevoie de o cană de ovăz, de o banană mai mică şi de o lingură de miere. Fierbi fulgii în lapte, laşi să se răcească, după care îi amesteci cu mierea şi banana, până se formează o pastă. Apoi aplici pe faţă şi masezi uşor.

La final, te speli cu apă călduţă. Fulgii de ovăz sunt un bun calmant pentru ten, în timp ce mierea este un foarte bun hidratant.

Pistruii pot fi atenuaţi cu ajutorul păpădiei. Pui o linguriţă de flori uscate şi o linguriţă de tulpini pisate şi le amesteci cu zeama de la o lămâie şi cu o lingură de miere. Apoi aplici pe faţă. Laşi să acţioneze 10 minute, după care ştergi cu un prosop umed. Aplici acest tratament timp de două-trei ori, săptămânal.

Citeşte şi: Tratamente pentru faţa pătată

Zeamă de lămâie cu apă de trandafiri

Dacă ai pete pe ten, apa de trandafiri este remediul potrivit. Trebuie să prepari un amestec din 2 linguri de făină, 2 linguri de apă de trandafir şi 2 linguri de suc de lămâie.

Aplici masca pe faţă şi o laşi să acţioneze 20 de minute. La final, clăteşte faţa cu apă caldă.

Reţine!

Dacă ai pete maronii pe faţă, încearcă infuzia de muşeţel. Peste 2 linguriţe de plantă uscată, torni 1 cană cu apă fiartă. Laşi să se răcească, după care aplici pe ten, pe zonele cu probleme.