Masti de par cu drojdie – fortifica si previn caderea parului

2 masti de par cu drojdie jpg jpeg

Drojdia de bere aduce multiple beneficii asupra organismului. Si parul are de castigat de pe urma efectelor pozitive. Incearca aceste masti de par cu drojdie ca sa te convingi!

Datorita principiilor active, drojdia de bere are efecte terapeutice nu doar administrate intern, ci si utilizata extern. Urmatoarele masti de par cu drojdie previn caderea parului si aparitia firelor albe.

Bogata in vitaminele B si minerale, drojdia este recomandata cand este nevoie de fortificarea podoabei capilare. Nutrimentele din acest produs au capacitatea de a corecta dezechilibrele nutritionale de la nivelul pielii, inclusiv cea a capului. Poti apela la produsele de ingrijire pe baza de drojdie cand vrei sa tii pe loc procesul de imbatranire prematura, adica sa previi aparitia firelor albe.

In caz ca nu stiai, drojdia de bere are o compoziţie complexa – este o ciuperca unicelulara din familia saccharomitaceelor, numita Saccharomyces cerevisiae – si are efecte vitaminizante, antianemice, mineralizante si remineralizante, antidiabetice, neuroprotectoare (protectoare ale sistemului nervos), tonic endocrine (stimulente ale glandelor endocrine.

Masti de par din drojdie de bere si ulei de masline

Pentru a prepara aceasta masca ai nevoie de o jumatate de cana de ulei de masline de calitate superioara si 4 linguri cu drojdie de bere proaspata. Omogenizeaza ingredientele pana obtii consistenta unei paste si aplica pe scalpul si parul curat, umed. Lasa sa actioneze cel putin un sfert de ora, dupa care indeparteaza cu apa calduta si spala-ti parul ca de obicei. Poti aplica masca de 2 ori pe saptamana.

Masca din drojdie si miere

Amesteca 1 lingura cu drojdie proaspata cu 1 lingura de miere, 1 lingurita cu otet de mere si 2 galbenusuri de ou. Intinde compozitia pe parul umed, masand usor scalpul. Trebuie sa actioneze cel putin 15 minute, dupa care te poti spala cu apa calduta din abundenta. Repeta acest proces o data pe saptamana.

Masca din drojdie si lapte

O alta reteta benefica pentru sanatatea firului de par si a scalpului, pe care e bine sa o aplici 1 data pe saptamana, este compusa din lapte, drojdie si ulei. Incalzeste aproximativ 100 de ml de lapte in care pui o lingura de drojdie uscata. Pui apoi amestecul intr-un loc cald si il lasi o jumatate de ora. La final, incorporezi 1 lingura de ulei vegetal şi 1-2 oua. Omogenizezi ingredientele si aplici masca pe par, dupa care acoperi capul cu o folie de plastic. Lasi sa actioneze aproape o ora, dupa care se speli pe cal in mod obisnuit. Dupa cateva utilizari vei observa o imbunatatire vizibila cand vine vorba despre rezistenta firului de par.