Loţiuni de protecţie solară făcute în casă

1 2 jpg jpeg

Untul de Shea şi uleiurile de migdale, de nucă de cocos sau de seminţe de morcov au în mod natural factor de protecţie solară. De pildă, acesta din urmă are SPF 35-40, iar untul de Shea are SPF 4-6, în funcţie de cantitatea folosită. O variantă simplă de a face o loţiune de plajă este să combini ulei de cocos, unt de Shea, ulei esenţial de seminţe de morcovi şi puţin oxid de zinc. În cazul unei expuneri moderate este exact ceea ce-ţi trebuie.

Ingrediente

- o jumătate de cană ulei de măsline

- un sfert de cană de ulei de cocos

- 2 linguri unt de Shea

- un sfert de cană de ceară de albine

- 2 linguriţe oxid de zinc

- 1 linguriţă ulei de seminţe de morcovi

- 1 linguriţă ulei de vitamina E

Pune toate ingredientele într-un borcan, mai puţin oxidul de zinc. Scufundă borcanul într-un vas cu apă, apoi pune-le pe foc mediu. Pe măsură ce apa se încălzeşte, amestecă-le cu grijă până se topesc. După topire, adaugă oxidul de zinc, omogenizează compoziţia. Lasă loţiunea la răcit înainte de a o pune în recipientul dorit.

Pentru o altă reţetă de loţiune de plajă ai nevoie de:

- 10 picături ulei esenţial de levănţică

- 1 lingură ulei esenţial de rodie

- 160 ml ulei de nucă de cocos

- 2 linguri oxid de zinc

- 2 linguri unt de shea

Într-un borcan, amestecă treptat toate ingredientele, cu excepţia oxidului de zinc. Pune pe foc mic o cratiţă cu puţină apă. Aşază borcanul în vas şi amestecă până se topesc toate şi se omogenizează compoziţia. La final, adaugă oxidul de zinc şi amestecă bine. După răcire, păstrează loţiunea în loc uscat, cât mai răcoros cu putinţă şi ferit de soare.