Lăptişorul de matcă, remediul care face minuni pentru ten şi păr

1 2 jpg jpeg

Oferă hidratare

Lăptişorul de matcă este soluţia ideală pentru persoanele care au pielea uscată, căci are un puternic efect de hidratare, fiind alcătuit din 60%-70% apă.

Un studiu efectuat în SUA a arătat că persoanele care au folosit timp de o lună, în fiecare zi, o cremă pe bază de lăptişor de matcă au obţinut o piele mai catifelată după o perioadă cuprinsă între 7 şi 21 de zile de la administrare.

Astfel, gradul de hidratare al pielii a crescut de la 28% la 60%. Poţi face o mască dintr-o linguriţă de lăptişor de matcă şi un gălbenuş de ou. O ţii pe faţă 20 de minute, seara, de trei-patru ori pe săptămână.

Te scapă de riduri

Acest produs apicol are proprietatea de a reduce ridurile, redând fermitatea tenului. Amesteci o linguriţă de lăptişor de matcă cu o linguriţă de infuzie de gălbenele şi cu puţină miere. Aplici crema obţinută pe zonele cu probleme.

Laşi să acţioneze 20 de minute, după care clăteşti cu apă călduţă. Poţi folosi remediul în fiecare seară, până când scapi de probleme.

Pentru regenerarea părului

Substanţa de culoare crem-aurie obţinută în glandele secretoare ale albinelor tinere este ingredientul care face miracole şi pentru păr. Pentru a scăpa de mătreaţă, poţi apela la o soluţie obţinută din două grame de lăptişor de matcă, zeama de la o lămâie şi un gălbenuş de ou.

Amesteci bine ingredientele, după care masezi uşor scalpul şi lasi să acţioneze o jumătate de oră. La final, te speli pe cap cu şamponul pe care îl foloseşti în mod obişnuit.

Recomandat persoanelor cu tenul gras

Persoanele care au tenul gras pot folosi, de două ori pe săptămână, o mască obţinută dintr-un gram de lăptişor de matcă, o linguriţă de iaurt, o linguriţă de miere şi o linguriţă de suc de grepfrut.

Pui toate aceste ingrediente într-un bol, după care le amesteci până obţii o pastă omogenă. O aplici pe faţă şi laşi 15 minute să acţioneze, după care te ştergi cu un şerveţel demachiant, apoi clăteşti cu apă caldă.