Lămâile verzi, un excelent deodorant natural

1 2 jpg jpeg

Pentru a evita produsele chimice cu consecinţe nefaste asupra sănătăţii, tot mai multe persoane preferă deodorante naturale şi fără alcool.

Lămâile verzi se taie în bucăţi mici şi se pun într-un recipient care se păstrează în frigider. Se pot utiliza şi direct, tamponându-se axilele.

Trebuie evitată totuşi aplicarea pe piele după epilare sau ras pentru a nu apărea senzaţia de arsură sau de furnicături. Cu acest deodorant natural nu este indicată nici expunerea la soare.

Acidul citric reduce transpiraţia

Potrivit Agerpres, „acidul citric din sucul de lămâie verde ajută la reducerea transpiraţiei şi scade nivelul pH-ului din piele, ceea ce împiedică supravieţuirea bacteriilor aflate la originea mirosurilor neplăcute“.

Cei care doresc să încerce acest deodorant natural trebuie să ştie că efectul este valabil doar în cazul lămâilor verzi. Celelalte citrice, cum ar fi lămâile cu coajă galbenă şi grepfruturile, nu funcţionează ca anti-perspirante. De altfel lămâile galbene sunt cunoscute ca un declanşator alergic.

La ce alte antiperspirante din natură mai poţi apela

Frunzele de nuci au un puternic efect antibacterian, de acee le poţi folosi dacă suferi de transpiraţie excesivă. Poţi prepara un decoct dintr-o linguriţă de frunze uscate la o ceaşcă de apă.

Laşi să dea în clocot de câteva ori, apoi iei de pe foc şi strecori. Aplici cataplasme acolo unde transpiri mai mult. Şi uleiul esenţial de mentă poate fi folosit pentru prevennirea transpiraţei abundete. Nu trebuie decât să aplici pe locurile afectate.

Salvia este o altă plantă care te ajută în cazul în care te confrunţi cu transpiraţia excesivă. Poţi să apelezi la ceai, la ulei sau la tinctură obţinută din frunzele acestei plante.

Frunzele de salvie, în combinaţie cu cele de urzică sunt un remediu excelent pentru cei care se confruntă cu transpiraţie excesivă a picioarelor.