Lămâia, aliatul frumuseţii! Iată cum o poţi folosi în tratamentele cosmetice

2 jpg jpeg

L─âm├óile sunt citricele cu cele mai multe beneficii estetice - con┼úin antioxidan┼úi, vitamina C ┼či acid-hidroxil, un compus foarte asem─ân─âtor cu substan┼úele utilizate ├«n peelingurile din cabinetele dermatologice, astfel c─â amelioreaz─â semnificativ s─ân─âtatea unghiilor, p─ârului ┼či pielii.

Iat─â, a┼čadar, cum po┼úi folosi ├«n tratamentele cosmetice!

Mască pentru eliminarea impurităţilor

Datorit─â propriet─â┼úilor sale astringente, sucul de l─âm├óie cur─â┼ú─â pielea ├«n profunzime ┼či elimin─â punctele negre, care se formeaz─â, de obicei, ├«n urma umplerii porilor cu impurit─â┼úi ┼či sebum.

Solu┼úia: prepar─â o masc─â din dou─â linguri de suc de l─âm├óie ┼či un albu┼č de ou. Amestec─â bine ingredientele p├ón─â la omogenizare ┼či aplic─â solu┼úia ob┼úinut─â pe tenul bine cur─â┼úat ├«n prealabil. Las─â masca s─â se usuce ┼či apoi cl─âte┼čte tenul cu ap─â c─âldu┼ú─â.

Tonic pentru pielea gras─â

Acest tonic va regla pH-ul pielii ┼či va elimina excesul de sebum, una din principalele cauze ale tenurilor acneice.

stoarce o l─âm├óie ┼či aplic─â sucul ob┼úinut pe zonele cu probleme sau pe cele care au tendin┼úa de a se ├«ngr─â┼ča mai repede, cum ar fi zona T (frunte, nas, b─ârbie). Aplic─â ├«n mod regulat acest tratament, ├«ns─â ├«ntotdeauna seara, pentru a evita expunerea la soare.

Tratament pentru unghii puternice

Nutrienţii din sucul de lămâie împiedică unghiile să devină casante sau să capete un aspect mat.

Ai nevoie de un recipient ├«n care s─â adaugi 3 linguri de suc de l─âm├óie ┼či 6 linguri┼úe de ulei de m─âsline. ├Änmoaie unghiile ├«n acest amestec timp de 10 minute, dup─â care cur─â┼ú─â ┼či aplic─â o crem─â hidratant─â.

Tratament pentru eliminarea petelor

Petele de doare sau semnele mai închise la culoare care amintesc de puseele acneice pot fi atenuate tot cu ajutorul sucului de lămâie.

Folose┼čte un tampon de vat─â pe care-l ├«nmoi ├«n suc de l─âm├óie proasp─ât stoars─â ┼či ┼čterge-┼úi cu el toat─â fa┼úa. Dac─â repe┼úi procedura zilnic, sucul de l─âm├óie va albi ├«ntregul ten, astfel ├«nc├ót pielea va c─âp─âta o culoare uniform─â, iar petele de acnee vor fi mai pu┼úin vizibile.

Mască împotriva mătreţii

L─âm├óia reprezint─â un remediu eficient ┼či natural pentru eliminarea m─âtre┼úii.

Solu┼úia: stoarce dou─â l─âm├ói ┼či cu sucul ob┼úinut maseaz─â uniform scalpul folosind buricele degetelor, timp de 10-15 minute. Cl─âte┼čte apoi cu ap─â c─âldu┼ú─â ┼či spal─â p─ârul ca de obicei.

Masc─â pentru str─âlucirea p─ârului

Sucul de l─âm├óie ac┼úioneaz─â ├«ntocmai unui tonic capilar - ├«i red─â str─âlucirea ┼či reface pH-ul scalpului, elimin├ónd excesul de sebum.

: stoarce dou─â l─âm├ói ┼či dilueaz─â sucul ob┼úinut cu ap─â ├«ntr-o sticlu┼ú─â cu atomizator. Aplic─â amestecul pe p─âr ├«n mod uniform ┼či las─â-l s─â ac┼úioneze p├ón─â c├ónd sim┼úi o senza┼úie nepl─âcut─â de usturime la nivelul scalpului. Cl─âte┼čte cu ap─â c─âldu┼ú─â ┼či ┼čamponeaz─â ca de obicei.