Idei de creme naturale pentru ridurile din jurul ochilor

1 2 jpg jpeg

În plus, pielea este expusă zilnic agresiunii unor factori externi precum soarele şi poluarea, care au un impact negativ asupra procesului de regenerare celulară şi accelerează îmbătrânirea tenului.

În ceea ce priveşte zona ochilor, pielea are nevoie de o îngrijire specială şi atentă, întrucât aceasta este mai sensibilă şi se ridează mult mai uşor.

Iată câteva propuneri de creme naturale pentru conturul ochilor! Cremă cu iaurt şi ceai verde Ceaiul verde conţine compuşi antioxidanţi care ajută la regenerarea pielii din jurul ochilor şi are acţiune antiinflamatorie, care atenuează cearcănele şi pungile de sub ochi. La rândul său, iaurtul repară pielea şi îi redă fermitatea. Ingrediente: 3 pliculeţe de ceai verde şi o lingură de iaurt (20 grame). Cum se prepară? Pune la infuzat pliculeţele de ceai într-o cană cu apă fierbinte şi lasă-le acoperite timp de 5 minute. Apoi, cât infuzia este încă caldă, se amestecă 3 linguri de ceai verde cu lingura de iaurt natur până se obţine o pastă. Aplică compoziţia obţinută în jurul ochilor şi lasă să acţioneze 10 minute. Restul de cremă poate fi pus la frigider şi aplicat a doua zi. Cremă cu iaurt şi apă de trandafiri Apa de trandafir este un tonic natural, care redă fermitatea pielii din jurul ochilor. Ingrediente: 1 lingură de iaurt (20 grame) şi 1 lingură de apă de trandafiri. Cum se prepară? Se amestecă cele două ingrediente până se obţine o pastă, apoi se aplică pe conturul ochilor. Se îndepărtează cu apă rece după 20 de minute. Aplică acest tratament în fiecare seară, înainte de culcare. Cremă de seară pentru conturul ochilor Crema de noapte pentru conturul ochilor stimulează regenerarea celulară a ţesuturilor. Ingrediente: 5 boabe de struguri albi, 1 capsulă de vitamina E. Cum se prepară? Se zdrobesc boabele de struguri şi se amestecă cu vitamina E până devine o pastă omogenă. Se aplică amestecul uleios pe conturul ochilor şi se lasă să acţioneze peste noapte. Cremă cu castravete şi vaselină Vaselina hidratează în profunzime pielea din jurul ochilor, în timp ce compuşii din castravete accelerează repararea celulară. Ingrediente: 1 lingură de castravete ras şi jumătate de linguriţă de vaselină (5 grame). Cum se prepară? Se amestecă pulpa de castravete cu vaselina, apoi se pune la frigider timp de o oră. Se aplică printr-un masaj uşor al pielii din jurul ochilor.