Iată care sunt cele mai bune condimente anti-îmbătrânire!

2 jpg jpeg

Ceea ce nu ştiai poate până acum este faptul că folosirea condimentelor te poate ajuta nu numai pentru a da un gust aparte mâncării ci şi pentru a te menţine sănătos şi puternic.

Turmenicul previne cancerul şi Alzheimerul

Din păcate, tot mai mulţi persoane se confruntă cu aceste maladii. Statisticile au arătat că în India, ţară unde turmenicul este folosit cu preponderenţă, cancerul apare cu pânp la 10 ori mai puţin decât în alte ţări.

Acest lucru este posibil datorită unei substanţe pe care turmenicul o conţine, numit curcumin, aceasta dă culoarea galbenă a acestui condiment ce luptă cu cancerul. Studiile au arătat şi că cetăţenii în vârstă din India au cel mai mic risc de apariţie a Alzheimerului.

Pentru un metabolism sănătos şi puternic este idicat să adopţi un stil de viaţă cât mai sănătos. Acesta trebuie să conţină exerciţii fizice făcute cu regularitate, un somn calitativ şi o alimentaţie bogată în antioxidanţi, minerale şi vitamine.

Usturoiul alungă durerile

Dr. Josep Mercola a realizat un top al celor mai sănătoase condimente, afirmând astfel că usturoiul este „scorţişoara când ia steroizi”. Atât usturoiul cât şi scorţişoara combat durerilor musculare şi pe acelea cauzate de artrită. Usturoiul este cel mai bogat condiment în antioxidanţi. Acesta conţine eugenol, care are un efect uşor anestezic, fapt care îl transformă într-un aliment benefic pentru a fi consumat în tratarea durerilor de dinţi, de gingii şi de gât. Poţi să apelezi cu încredere la consumul lui în ciuda mirosului greu care rămâne în cavitatea bucală după ce l-ai consumat, mai ales pentru că este benefic în afecţiuni precum astmul sau bronşita şi elimină paraziţii intestinali, ciupercile şi bacteriile.

Ghimbirul îţi menţine inima tânără

Un condiment cu proprietăţi antiinflamatoare, ghimbirul te ajută să-ţi păstrezi inima tânără şi arterele curate. Te protejează de bacterii, de ciuperci, ajută sistemul imunitar şi te fereşte de ateroscleroză prin scăderea nivelului colesterolului şi prin împiedicarea oxidării. Unde mai pui şi faptul că este un bun tratament pentru greaţă.

Oregano, adjuvant al imunităţii

Diversele studii efectuate în privinţa acestui condiment au demonstrat proprietăţile antioxidante ale acestei plante. Acidul rosmarinic din oregano te scapă de radicalii liberi care „favorizează” procesul de îmbătrânire şi îţi slăbesc sistemul imunitar. Trebuie menţionat faptul că această plantă este una din cele mai puternice antibiotice care există.

Citeşte şi: Tratament naturist cu ulei de oregano

Maghiranul îmbunătăţeşte somnul şi digestia

Pentru o stare generală de bine este important un somn bun calitativ şi o digestie corectă. În cazul în care incluzi în dieta ta maghiranul, se vor activa celulele care ajută la realizarea digestiei. Dacă ai probleme cu somnul, 5 picături de ulei de maghiran adăugate în apa ta de baie te scapă de stres şi te ajută să dormi bine toată noaptea.

Cimbrul te ajută să te vindeci mai repede de infecţii

Infecţiile bacteriene pot fi diverse, de la o simplă durere în gât până la o pneumonie în toată regula care poate fi mortală. Din fericire cimbrul este eficient în distrugerea bacteriilor carefavorizează apariţia infecţiilor cu stafilococ. Mai multe de atât poţi folosi extractul de cimbru pentru a-l combina cu apa ta de gură, dezinfectează şi tratează astfel inflamaţiile gâtului.

Când vine vorba de condimente şi trebuie să alegi între ierburile proaspete şi cele uscate trebuie să ţii cont de faptul că variantele proaspete sunt mai puternice. Cu cât este mai aromată o plantă, cu atât sunt mai puternice beneficiile ei asupra sănătăţii tale. Culege-le, spală-le şi pune-le la uscat într-un loc ferit de soare şi astfel ai o porţie de sănătate garantată chiar în casa ta.

Află care sunt proprietăţile miraculoase ale uleiului esenţial de cimbru AICI

Alte alimente care întârzie îmbătrânirea

Rodie

Acestea au numeroase beneficii asupra sănătăţii. Rodia care creşte în Himalaya are anumite substanţe extrem de benefice pentru inima ta. Astfel că sucul obţinut din acest fruct este d 3 ori ami bun decât ceaiul verde pentru organismul tău.

Fructe de goji Aceste fructe reprezintă unul dintre cele mai importante secrete ale longevităţii pentru locuitorii din Munţii Himalaya. Bogate fiind în fier şi vitamina C, aceasta din urmă contribuie puternic la absorbţia fierului în organism. Mai mult de atât studiile au demonstrat faptul că goji are cel mai ridicat nivel de antioxidanţi din lume.

Plantă asiatică pe care poporul tibetan o foloseşte de ani de zile pentru că te ajută să dormi mai bine şi tratează cu succes insomnia. Numai o doză de 100 mg de ashwagandha administrată înainte de culcare este suficientă în cazul în care întâmpini dificultăţi în a adormi. În plus este utilă şi în eliberarea de cortizol, ajutând şi în reducerea nivelului de stres.