Frumoasă din cap până-n picioare cu lămâie

1 2 jpg jpeg

Iată, aşadar, cum poţi folosi în tratamentele cosmetice!

Mască pentru eliminarea impurităţilor Datorită proprietăţilor sale astringente, sucul de lămâie curăţă pielea în profunzime şi elimină punctele negre, care se formează, de obicei, în urma umplerii porilor cu impurităţi şi sebum. Soluţia: prepară o mască din două linguri de suc de lămâie şi un albuş de ou. Amestecă bine ingredientele până la omogenizare şi aplică soluţia obţinută pe tenul bine curăţat în prealabil. Lasă masca să se usuce şi apoi clăteşte tenul cu apă călduţă.

Acest tonic va regla pH-ul pielii şi va elimina excesul de sebum, una din principalele cauze ale tenurilor acneice.

: stoarce o lămâie şi aplică sucul obţinut pe zonele cu probleme sau pe cele care au tendinţa de a se îngrăşa mai repede, cum ar fi zona T (frunte, nas, bărbie). Aplică în mod regulat acest tratament, însă întotdeauna seara, pentru a evita expunerea la soare.

Nutrienţii din sucul de lămâie împiedică unghiile să devină casante sau să capete un aspect mat.

: Ai nevoie de un recipient în care să adaugi 3 linguri de suc de lămâie şi 6 linguriţe de ulei de măsline. Înmoaie unghiile în acest amestec timp de 10 minute, după care curăţă şi aplică o cremă hidratantă.

Petele de doare sau semnele mai închise la culoare care amintesc de puseele acneice pot fi atenuate tot cu ajutorul sucului de lămâie.

: Foloseşte un tampon de vată pe care-l înmoi în suc de lămâie proaspăt stoarsă şi şterge-ţi cu el toată faţa. Dacă repeţi procedura zilnic, sucul de lămâie va albi întregul ten, astfel încât pielea va căpăta o culoare uniformă, iar petele de acnee vor fi mai puţin vizibile.

Lămâia reprezintă un remediu eficient şi natural pentru eliminarea mătreţii.

: stoarce două lămâi şi cu sucul obţinut masează uniform scalpul folosind buricele degetelor, timp de 10-15 minute. Clăteşte apoi cu apă călduţă şi spală părul ca de obicei.

Sucul de lămâie acţionează întocmai unui tonic capilar - îi redă strălucirea şi reface pH-ul scalpului, eliminând excesul de sebum.

: stoarce două lămâi şi diluează sucul obţinut cu apă într-o sticluţă cu atomizator. Aplică amestecul pe păr în mod uniform şi lasă-l să acţioneze până când simţi o senzaţie neplăcută de usturime la nivelul scalpului. Clăteşte cu apă călduţă şi şamponează ca de obicei.