Cum să te relaxezi cu ajutorul uleiurilor volatile

1 2 jpg jpeg

Uleiurile volatile se difuzează în aer cu ajutorul unei lămpi de aromaterapie. Fiecare esenţă are propria personalitate, astfel că şi efectele sunt specifice!

Uleiul de brad

La fel ca uleiul de pin, uleiul volatil de brad trezeşte simţurile, transmite vigoare şi conferă un sentiment de siguranţă şi stabilitate, fiind recomandat în special persoanelor care se simt slăbite, fără vlagă.

Uleiul de mentă

Este potrivit şi indicat în zilele toride, întrucât învăluie atmosfera într-un aer de prospeţime şi dă senzaţia de răcoare. De asemenea, este recomandat temperamentelor vulcanice, aroma sa fiind ca un duş răcoros, mai ales că înlătură starea de nervozitate şi iritabilitate.

Uleiul de busuioc

Acest ulei este recomandat cu precădere persoanelor foarte obosite sau astenice, având atât un efect de relaxare cât şi de revitalizare şi stimulare.

Uleiul din coajă de portocal

Atunci când este difuzat în încăpere, uleiul din coajă de portocal aduce o stare de bine, de mulţumire, de intimitate şi îndeamnă la somn.

Uleiul din coajă de lămâie

Este recomandat persoanelor care au un stil de viaţă sedentar, având o aromă care conferă prospeţime, limpezime şi claritate. De asemenea, acest ulei volatil destinde şi creează o atmosferă asociată cu buna dispoziţie.

Uleiul de lavandă

Calmează tensiunile psihice şi favorizează trecerea gradată la starea de somn. Acest ulei esenţial este preferat în special de femei datorită aromei sale diafane.

Uleiul de trandafir

Conferă o stare plă­cută de confort, înlătură ten­siunea psihică şi musculară, creează o predispo­zi­ţie spre reverie, uleiul volatil de trandafir fiind probabil cea mai rafinată aromă cu efect relaxant.