Cum să obţii o piele de bebeluş în doar 20 de minute

1 2 jpg jpeg

Dacă ai uitat cum este să ai o piele fină ca de bebeluş, nu e nici o problemă acum poţi să apelezi la aceste mici trucuri pentru a te bucura de frumuseţea corpului tău.

Primul lucru de care trebuie să ţii cont este acela că sănătatea interioară este reflectată la nivelul pielii. Astfel că, dacă uscăciunea pielii tale nu are legătură cu un început de psoriazis sau nu este provocată de o alergie sau eczemă, poţi să te bucuri de micile trucuri de mai jos.

Încheie ziua cu o baie aromată

Sigur ştii ce beneficii miraculoase aduc ceaiurile asupra sănătăţii, însă ştii modalitatea prin care acestea îţi pot hidrata vizibil pielea?

Primul pas este demachierea tenului pe care o poţi realiza cu ajutorul uleiului de măsline, apoi procesul de exfoliere, pentru care ai nevoie de o mână de faină de mălai, 10 linguri de miere de albine şi 2 linguri de ulei de măsline.

Amestecul obţinut se pune câte puţin în palme şi se freacă tot corpul umed, cu mişcări circulare. După ce ai eliminat cu ajutorul duşului gomajul de pe pielea ta, poţi să îţi pui un săculeţ cu plante sub jetul de apă de la cadă şi să aştepţi să se umple. Poţi opta pentru levănţică, muşetel, iasomie sau tei. În cazul în care vrei să obţii un efect relaxant mai intens poţi să optezi pentru verbină. Aceasta îţi va oferi un efect psihotonic.

Află mai multe despre exfoliantele naturale pentru faţă şi corp AICI

Truc!

Poţi să adaugi în apa de baie două linguri de bicarbonat, astfel vei combate cu succes nervozitatea, stresul, durerile musculare, picioarele umflate şi eventualele eczeme.

Nu uita crema de după baie

Cea mai frecventă greşeală pe care o facem adesea este ca imediat după baie să ne ştergem cu prosopul foarte bine.

Astfel că vei favoriza procesul de uscare a pielii.

Înlocuieşte acest obicei şi imediat după ce ai ieşit din cadă lasă pielea un pic să se zvânte apoi aplică unt de cocos pe tot corpul, prin mişcări uşoare. Astfel uleiul va intra mult mai bine în piele, o va hidrata şi o va menţine tânără şi frumoasă. Dacă eşti singur în casă, mai rămâi preţ de câteva minute gol, pentru a avea timp suficient untul să penetreze pielea.

În cazul în care problema ta principală sunt câlcăiele crăpate, după gomaj şi baie aplică într-un strat gros cremă de gălbenele şi apoi o pereche de şosete flauşate din bumbac pe care să le menţii pe tot parcursul nopţii.

Bea o cană de lapte călduţ şi apoi nu mai pierde timpul şi bucură-te de un somn bun înainte de 12 noaptea. Un mic truc benefic ţie ar fi să dormi cu cât mai puţine haine pe tine, pentru ca astfel să se poată aerisi corpul tău şi să-şi regleze temperatura singur pe timpul nopţii. Dacă optezi pentru acest truc ai grijă să nu fie totuşi geamul deschis.

Duşul de dimineaţă

Chiar dacă eşti mereu pe fugă mai ales dimineaţa, însă nu renunţa la duşul revigorant alternând apa caldă cu apa rece şi încearcă să laşi pielea totuşi să se zvânte puţin. Aplică pe faţă ca bază de machiaj ulei de cocos pentru a te asigura că vei avea tenul hidratat pe tot parcursul zilei.

Apoi poţi să îţi reiei activităţile matinale.