Cum să ai un păr frumos cu ajutorul bananelor

1 2 jpg jpeg

Bananele sunt o sursă bună de nutrienţi, fiind extraordinar de bogate în fibre şi potasiu, mineral fundamental unei bune activităţi a organsimului. Nutritive şi gustoase, bananele recunoscute ca alimente benefice pentru organism au şi câteva utilizări surprinzătoare în rutina de înfrumuseţare. În plus, bananele sunt alimentele cu cel mai intens efect reparator şi condiţionant pentru păr.

Iată câteva măşti pentru păr al căror ingredient principal este banana!

Mască cu banane pentru păr mătăsos

Ai nevoie de 1-2 banane (chiar 3, în cazul în care ai părul foarte lung şi des), lapte integral (cât să dilueze bananele pasate cu blenderul), 2 linguri de miere şi un gălbenuş de ou (dacă ai părul deteriorat).

Pasează bananele cu blenderul până ce obţii o pastă omogenă şi adaugă apoi treptat restul ingredientelor. Aplică masca pe părul uscat şi las-o să acţioneze timp de 15-20 de minute, apoi clăteşte părul cu apă din abundenţă şi şamponează ca de obicei.

Mască hrănitoare cu banane pentru păr hidratat

Pisează o banană şi toarnă în piureul format două linguriţe de vitamina E sau sparge câteva capsule de suplimente de vitamina E şi toarnă conţinutul în masca ta. Vitamina E este o adevărată comoară pentru părul şi pielea ta, fie că este inclusă în dieta ta zilnică, fie că este aplicată extern.

Mască reparatoare cu banane pentru păr deteriorat

Uleiul de argan este unul dintre cel mai intens hidratante şi reparatoare uleiuri vegetale. Ajută la repararea firului de păr şi îl învăluie într-o peliculă protectoare. Pisează 2 banane şi adaugă 2 linguriţe de ulei de argan. Aplică pasta obţinută pe părul uscat şi las-o să acţioneze timp de 15-20 de minute, apoi clăteşte părul cu apă din abundenţă şi şamponează ca de obicei.