Cum îţi faci acasă o loţiune tonică pentru faţă

1 2 jpg jpeg

Loţiune tonică pentru tenul uscat

Tenul uscat are nevoie de multă atenţie şi hidratare pentru a se menţine în stare bună. Una dintre loţiunile tonice potrivite pentru acest tip de ten este cea de busuioc. Fierbe o mână de frunze de busuioc în 300 ml de apă timp de 5 minute. Lasă lichidul să se răcească, apoi depozitează-l într-un sticlă cu dop. Pe lângă faptul că hidratează tenul, loţiunea cu busuioc previne apariţia coşurilor şi ajută la vindecarea acneei existente.

Loţiune tonică pentru tenul gras

Pielea grasă adună cea mai mare cantitate de bacterii şi praf, aşa că are nevoie constant de o îngrijire eficientă. O loţiune tonică potrivită pentru tenul gras este cea preparată din ceai verde. Fierbe 300 ml de apă, după care pune două pliculeţe de ceai verde şi lasă-le la infuzat timp de 5 minute. Scoate pliculeţele şi adaugă în lichid 3 picături de ulei esenţial de muşeţel sau arbore de ceai. După ce amestecul s-a răcit, închide-l într-o sticlă cu dop şi foloseşte-l de două ori pe zi pentru a-ţi curăţa faţa.

Loţiune tonică pentru tenul normal şi mixt

Un amestec de oţet de mere şi lămâie reprezintă o excelentă loţiune tonică pentru tenul normal sau mixt. În 300 ml de apă minerală pune 2 linguri de zeamă de lămâie şi 2 linguri de oţet de mere şi agită bine. Păstrează loţiunea într-o sticlă bine închisă. În fiecare seară pune câţiva stropi din acest amestec pe o dischetă demachiantă şi curăţă-ţi faţa. Lămâia luminează tenul, iar oţetul de mere are proprietăţi antibacteriene şi antifungice.