Cum îngrijeşti pielea uscată

1 2 jpg jpeg

Motivele care determină uscarea pielii

Printre cele mai frecvente cauze care provoacă uscarea excesivă a pielii se numără clima, înaintarea în vârstă, lipsa grăsimilor, consumul redus de lichide, aerul uscat, curăţarea excesivă a pielii, duşurile lungi şi fierbinţi, moştenirea genetică, glandele sebacee aproape inactive, ori un dezechilibru hormonal.

Pielea se regenerează o dată la 6 săptămâni

De aceea, celulele moarte trebuie îndepărtate săptămânal cu un exfoliant blând. Acesta ajută la curăţarea şi destuparea porilor, permiţând astfel permite o bună oxigenare şi o bună absorbţie a produselor pe care le foloseşti. Zaţul de cafea, zahărul brun, fulgii de ovăz, mălaiul pot fi folosite pe post de scrub-uri naturale excelente.

Foloseşte măşti din ingrediente naturale

Dacă îţi doreşti să preîntâmpini apariţia ridurilor, poţi folosi o dată pe săptămână o mască obţinută din ingrediente naturale, chiar din bucătăria ta. Iată 3 măşti pe care le poţi încerca:

1. Masca cu miere şi lămâie curăţă şi hidratează în profunzime tenul, oferindu-i un aspect sănătos, vizibil întinerit. Amestecă 1 linguriţă de miere cu 1 linguriţă de zeamă de lămâie şi aplici pe ten masca obţinută, evitând zona ochilor. O laşi să acţioneze 10 minute, apoi clateşti cu apă călduţă.

2. Masca cu suc de portocale are efect tonic asupra tenului. Stoarce zeama de la o portocală şi aplic-o direct pe faţă, cu ajutorul unui disc demachiant. După ce se usucă, clăteşte cu apă călduţă.

3. Masca de banane readuce la viaţă tenul uscat. Curăţă o banană de coajă, pasează-i miezul, adaugă puţină miere şi întinde-o uniform pe ten. Dacă doreşti, poţi adăuga şi 10 picături de zeamă de lămâie. După 10-15 minute clăteşti.

Sfatul Click!sănătate

Este recomandat să eviţi folosirea săpunului sau a loţiunilor pe bază de alcool, deoarece usucă şi mai mult pielea. În schimb, optează pentru cele care conţin lanolină.