Cele mai bune tratamente naturiste împotriva ridurilor

1 2 jpg jpeg

Poate cea mai mare luptă a femeilor, în mod special, este lupta cu îmbătrânirea. Ridurile sunt cel mai mare duşman al femeii. Pentru a se păstra cât mai frumoase, femeile ar face orice, de aici o industrie întreagă a încercat să satisfacă dorinţele sexului frumos de-a lungul anilor. Cu toate acestea, cel mai bun tratament este prevenirea ridurilor, îngrijirea pielii zi de zi şi acceptarea vremii care trece în defavoarea frumuseţii trupului.

Un psihic cât mai optimist, o alimentaţie cât de cât sănătoasă, alături de mişcarea de zi cu zi şi renunţarea la obiceiurile nesănătoase fac parte din lupta cu ridurile. Atunci când vrei să te păstrezi cât mai tânără, iată cele mai bune tratamente naturiste împotriva ridurilor.

Cele mai bune tratamente naturiste împotriva ridurilor – lapte cu miere sau lapte proaspăt nefiert simplu

Loţiunile naturiste ce conţin acizi alfa-hidroxilici, care provin din lapte, sucuri şi trestie de zahăr, sunt excelente, deoarece îndepărtează celulele moarte de pe piele. Mai simplu, se poate folosi direct lapte proaspăt nefiert organic, cu care să se tamponeze încet faţa. În amestec cu mierea, acest tratament îndepărtează bacteriile şi punctele negre.

Cine are în casă aloe vera, ar trebui să se bucure de efectele benefice ale acestei minunate plante. Taie o frunză de la bază, adună cu o linguriţă sucul de aloe şi aplică pe piele, exact în zonele cu riduri.

Un alt tratament pe care îl poţi face foarte simplu acasă este cu papaia. Se ia un fruct de papaia, se decojeşte şi se iau 2 linguri de miez. Acestea se amestecă cu o lingură de ovăz uscat, care exfoliază pielea. Se lasă să acţioneze 10-15 minute şi se înlătură cu ajutorul unui material textil.

Cele mai bune tratamente naturiste împotriva ridurilor – piure de avocado sau papaia

Prepară un piure de avocado, care hidratează şi protejează pielea foarte bine, având vitamina E şi multe alte vitamine benefice tenului tău. Întinde piureul de avocado pe toată suprafaţa feţei, lasă-l 20 de minute să acţioneze şi apoi clăteşte. Este bine ca după fiecare contact cu apa, tenul să fie hidratat cu un ulei care să protejeze. Alege ulei de sâmburi de struguri, ulei de cocos, ulei de măsline virgin, ulei de migdale dulci.

În anotimpul verii, aveţi grijă să consumaţi cât mai multe piersici şi caise, se cunosc acţiunile lor benefice pentru piele, de altfel, foarte multe loţiuni sunt preparate cu extracte din aceste fructe. Vitamina C este foarte importantă pentru menţinerea elasticităţii pielii, aşa că ar trebui să consumaţi foarte multe fructe, legume, verdeţuri ce conţin această vitamină. De altfel, tratamentele cu vitamina A, E şi C sunt printre cele mai bune pentru ten.

Cele mai bune tratamente naturiste împotriva ridurilor – pacea şi frumuseţea interioară reflectă un exterior veşnic luminos

Odihna şi mişcarea sunt foarte importante pentru menţinerea unui ten cât mai întins. Renunţarea la fumat, băuturi răcitoarea, mâncare nesănătoasă şi alte obiceiuri care duc la apariţia unor boli destul de grave este la fel de importantă pentru a te păstra sănătoasă. Un alt punct pe care mulţi îl tratează prea puţin este frumuseţea interioară, care luminează faţa şi aduce bucurie pe chipurile celor din jur. O astfel de lumină vine dintr-o stare de bine lăuntrică, obţinută prin credinţă, încredere în sine, pace şi linişte interioară şi o preocupare pentru ceilalţi din jur.