Cel mai bun tratament pentru păr deteriorat

1 2 jpg jpeg

Natura are multe de oferit în ceea ce priveşte tratamentele pentru păr. Poţi apela la remedii naturale potrivite pentru tipul firului tău de păr.

Cel mai bun tratament pentru păr deteriorat: mierea

Mierea este un tratament natural excelent pentru părul deteriorat. Poţi prepara o mască, pe care să o aplici de două ori pe săptămână. Ai nevoie de două linguri de miere, de două linguri de oţet de mere şi de o cană cu apă.

Amesteci bine ingredientele, apoi aplici pe păr. Laşi să acţioneze circa zece minute, după care speli bine părul.

Uleiul de măsline, unul dintre cele mai bune tratamente pentru păr deteriorat

Un alt remediu la care poţi apela cu încredere dacă ai părul aspru, care se rupe uşor, este uleiul de măsline. Pui două linguri de ulei de măsline în palmă, apoi să masezi pielea capului. Ai grijă, în prealabil, să încălzeşti un pic uleiul. După ce ai masat pielea, acoperă părul până la vârfuri. Strângi părul cu un prosop şi laşi să acţioneze o jumătate de oră, apoi speli bine părul. Poţi şampona chiar de două ori, astfel încât să fii sigură că ai îndepărtat tot uleiul.

Cel mai bun tratament pentru părul deteriorat: şofranul

Şofranul face minuni în cazul firelor de păr despicate, cel mai indicat fiind uleiul esenţial obţinut din florile acestei plante. Iei câteva picături, aplici pe păr, de la rădăcină până la vârfuri.

Apoi îţi acoperi capul cu un prosop, timp de 20-30 de minute. Ultimul pas este spălarea părului, cu un şampon special, pentru păr uscat. Acest tratament îi va oferi părului tău un aspect strălucitor şi sănătos.

Cel mai bun tratament pentru păr deteriorat: gălbenuşul

Dacă ai părul desopicat, lipsit de vlagă, care se rupe uşor, poţi opta pentur o mască din gălbenuş de ou, pe care să o aplici de una-două ori pe săptămână.

Ca să o prepari, ai nevoie de gălbenuşul unui ou şi de o lingură de ulei de măsline. Le baţi bine într-un bol, după care le aplici la rădăcina firului de păr.

Masezi uşor, după care-ţi acoperi capul într-un prosop, circa 30 de minute. La sfârşit, clăteşti cu apă călduţă şi cu mult şampon.

Cel mai bun tratament pentru păr: avocado

Pentru ca părul tău să îşi recapete vitalitatea şi să aibă un aspect sănătos, poţi prepara o mască din avocado. Acest fruct abundă în vitamine şi minerale foarte hrănitoare pentru firul de păr.

Ai nevoie de un fruct de avocado, de două-trei linguriţe de ulei de măsline şi de două-trei linguriţe de ulei de migdale. Iei miezul de avocado şi îl pasez bine într-un bol, după care amesteci cu uleiurile. Aplici masca de la la rădăcină până la vârf şi laşi să acţioneze o jumătate de oră, după care te speli pe cap.