Ce ulei nu ar trebui să-ţi lipsească iarna din casă

1 2 jpg jpeg

Datorită programului destul de aglomerat de care avem cu toţii parte, produsele de tipul 2 în 1 sunt la mare căutare şi nu este de mirare că natura dispune inclusiv de asftel de produse.

Dar ce ai zice dacă un singur produs l-ai putea folosi la absolut orice activitate a te de la curăţat pantofii până la prepararea felurilor de mâncare preferate?

Ne referim la uleiul de cocos şi la multitudinea de beneficii aduse de consumul lui, sănătăţii tale.

Menţine senzaţia de saţietate

Înainte de a te aşeza la masă ia o linguriţă de ulei de cocos, datorită conţinutului de ketone va reduce semnificativ apetitul şi va contribui la o digestie corespunzătoare. În plus este o grăsime destul de hrănitoare pentru glandele suprarenale, tiroidă şi ajută inclusiv la reglarea hormonilor din organism.

Inclusiv la gătit te poate ajuta sau mai poţi de asemenea să îl adaugi în smoothie-uri, salate sau când pregăteşti legumele la abur. În cazul legumelor preparate la abur, alege să le înmoi bine în ulei de cocos şi sare de mare şi astfel vitaminele solubile în grăsime se vor asimila mult mai uşor.

Specialiştii afirmă despre acest produs că este o opţiune benefică şi pentru a preveni apariţia anumitor maladii printre care şi Alzheimer. dacă te simţi obosit mai mereu şi nu ai energie apelează cu toată încrederea la uleiul de cocos.

În plus, acţiunea sa antivirală este printre principalii factori care ajută la o vindecare mai rapidă şi frumoasă a rănilor cât şi la protejarea sistemului imunitar de viroze în sezonul rece.

Află ce tratamente naturiste pe bază de ulei de cocos există AICI

Înlocuieşte produsele de curăţenie

Pune pe o bucată de cârpă o linguriţă de ulei de cocos şi vei vedea cum îţi va curăţa atât mobila din casă cât şi încălţămintea. Ambele vor străluci şi îşi vor păstra culoarea timp îndelungat.

Raza sa de acţiune este atât de mare încât poate înlocui foarte multe produse.

Pielea ta va radia de frumuseţe şi vitalitate dacă alegi ca imediat după duş când pielea încă mai este umedă, să o masezi uşor cu ulei de cocos.

Este unul dintre cei mai buni hidratanţi ai corpului uman, bun atât la exterior cât şi la interior.

Pe lângă faptul că îţi hidratează pielea te apără şi de apariţia acneei şi a ridurilor.

Are grijă de dantura ta

1 2 jpg jpeg

Un zâmbet frumos cere o dantură sănătoasă, iar uleiul e cocos te poate ajuta să întreţii sănătatea bucală, prevenind şi tratând în acelaşi timp problemele dentare mai ales pe cele gingivale.

Alege să îţi clăteşti gura cu ulei de cocos pentru 1-2 minute şi apoi spală-te normal pe dinţi. În felul acesta va ajuta şi la eliminarea depunerilor de pe limbă, afirmă cercetătorii irlandezi care au studiat intens acest produs.

Proprietăţile sale de neutralizare a acizilor oferă protecţie atât smalţului dentar cât şi gingiilor.

În momentul în care alegi să faci gargară cu uleiul de cocos, este foarte important să nu îl înghiţi apoi.